Digitális munkarend

Tisztelt Szülők!

2020. március 16-tól iskolánk is áttért a digitális munkarendre, melyet a 1102/2020 (III.14.) kormányhatározatban rendelt el Magyarország kormánya.

A 2019/20-as tanév folytatódik.

Célunk sem változott: szeretnénk, ha minden tanuló sikeresen, jó eredménnyel zárná a tanévet.

Pedagógusaink más módszerekkel ugyan, de tudásuk legjavát adva, az Önök aktív, segítő közreműködésével fognak oktatni. Mindehhez szükség van a folyamatos online kapcsolattartásra, melyhez már meg is kaptuk az osztályoktól az elérhetőségeket. Köszönöm, hogy gyors adatszolgáltatásukkal segítettek minket az adatok frissítésében!

Pedagógusaink ezen a héten felveszik a kapcsolatot Önökkel, vagy gyermekeikkel. Kollégáimra bíztam, hogy ezt kezdetben milyen módon teszik (KRÉTA, e-mail, Google Classroom stb.) Kérem, hogy gyermekeikkel együtt alakítsák ki otthon azt a napirendet, mely segíti az ismeretszerzésnek ezt az újszerű módját. Most még nagyobb szükség van az összefogásra, pedagógus és szülő együttműködésére a cél érdekében.

Mivel segíthetik gyermekeik tanulását a jelenlegi helyzetben?

  • naponta figyelik a KRÉTA üzeneteket, bejegyzéseket, hiszen vannak pedagógusok, akik ezt a felületet használják a tananyagtartalmak elküldésére, és a megszokott módon itt nézhetik meg az értékeléseket is
  • a KRÉTA felületet csak Önök látják, ha itt érkezik feladat, azt továbbítsák gyermekeiknek
  • megbeszélik gyermekeikkel a hetirendet, napirendet
  • segítenek a tanulás időbeli beosztásában és betartásában
  • ellenőrzik, hogy elkészültek-e a házi feladatok
  • segítik gyermekeiket abban, hogy megtanulják, hol nézzenek utána a meg nem értett információknak, illetve kitől kérhetnek ilyenkor segítséget

Bármilyen oktatással kapcsolatos problémával elsősorban a szaktanárt és az osztályfőnököt keressék. Más esetben írjanak e-mailt az info@grosicssuli.ujbuda.hu címre.

Előreláthatóan a következő héttől nagyszerű lehetőség nyílik meg előttünk! Egy olyan online felülete lesz iskolánknak, melynek segítségével kicsit kipróbálhatjuk a jövő általános iskoláját. Ennek részleteiről akkor tudok részletesen beszámolni, ha minden engedély és adat a birtokomban lesz.

Budapest, 2020. március 17.

Köszönöm segítő együttműködésüket:

Kis Mihály

igazgató

Comment is closed.