Igazgatói levél a Szülőknek

Tisztelt Szülők!

Szeretném megköszönni azt a segítő hozzáállást, amit az első hét folyamán tapasztaltam az Önök részéről.

Egyik félnek sem könnyű eligazodni a sok új szabály között, melyet meghoztunk (meghozunk) a koronavírus veszélyhelyzet kockázatának csökkentése érdekében. Minden szabály annak érdekében született meg, hogy minél tovább fenn tudjuk tartani a hagyományos munkarendet, s Önök nyugodtan dolgozhassanak munkahelyükön, abban bízva, hogy gyermekük biztonságáért mi és mások is mindent megtesznek. Ennek bizonyítására álljon itt a legfrissebb hír: a mai napon Újbuda Önkormányzata úgy döntött, hogy 2020. szeptember 7-től szünetelteti az úszásoktatást.

Újra felhívnám a figyelmüket néhány dologra, melyek a napi gyakorlat során kiemelt figyelmet igényelnek:

  • gyermekük a hétkezdő napon kitöltött szülői nyilatkozattal érkezzen iskolába, melyet Ön e-mail formájában is eljuttathat az osztályfőnöknek;
  • gyermekük 2 hétig nem látogathatja az intézményt, ha igazolt koronavírus fertőzöttel él egy háztartásban (a két hét kiváltható negatív eredményű teszttel, amit orvos igazol)
  • gyermekük 2 hétig nem látogathatja az intézményt, ha igazolt koronavírus fertőzött van edzőtársai között, vagy ilyen gyermekkel volt edzőtáborban(a két hét kiváltható negatív eredményű teszttel, amit orvos igazol)

Természetesen azt is megértem, ha az Önök gyermekének osztályában ezek közül az esetek közül bármelyik előfordul, s Önök féltvén gyermekük egészségét, otthon szeretnék őt tartani. Amennyiben így döntenek, kérem, hogy ezt írásban jelezzék az iskola felé. Ezzel vállalják azt is, hogy gyermekük önállóan halad tovább a tananyagban. A szaktanárok a Kréta felületen az órai anyag, valamint a házi feladat megadásával segítenek ebben.

Más a protokoll, ha iskolánk tanulójának, vagy pedagógusának lesz pozitív koronavírus teszteredménye. Ebben az esetben azonnal jelezzük az eseményt a Dél-Budai Tankerületi Központnak, akik értesítik a megfelelő hatóságot. A tankerület dönt a további intézkedésekről, az iskola nem jogosult bezárásról, tanulócsoport otthon maradásáról dönteni.

Remélem, hogy az elkövetkező időszakban is a kölcsönös bizalom lesz a vezérelve az együttműködésünknek!

Üdvözlettel:

Kis Mihály

igazgató

Comment is closed.