Tájékoztatás 2020. október 1.

Tisztelt Szülők!

Eltelt egy hónap ebből a különleges tanévből, s ez ismét jó alkalom arra, hogy mérleget vonjunk az eltelt időszakról, s közösen átbeszéljük, hogy mi várható októbertől.

Elsősorban arról szeretnék írni, hogy mennyire jó érzés bejönni reggelente ebbe az iskolába, ahol szülő, gyermek, kolléga és alkalmazott egyaránt pillanatok alatt alkalmazkodott a járványügyi veszélyhelyzet által generált intézkedésekhez. Úgy érzem, hogy a Grosicsba járó gyermekek és felnőttek egészsége érdekében meghozott szabályok eddig minket igazoltak, s köszönöm, hogy ezek betartásában és betartatásában Önök együttműködő partnereim. Örömmel tapasztaltam, hogy az idei elsőseink hamar a mieinkké váltak, rövidebb ideig tartó beszoktatásuk előnyükre vált, felnőttek a feladathoz. Hálás vagyok azért a bizalomért, amit az elsős szülők részéről tapasztaltam. Köszönöm valamennyi első évfolyamon tanító kollégámnak, hogy szeretetükkel, következetességükkel biztonságérzetet nyújtó környezetet teremtettek a kicsiknek.

Jó hír, hogy sikerült olyan megoldásokat találni az edzésekre, hogy megfeleljünk az EMMI által kiadott rendeleteknek, s tanulóink is megkaphassák azt a rendszeres, célzott testmozgást, ami mozgásfejlődésükhöz elengedhetetlen.

Milyen változások várnak ránk október 1-jétől:

  • A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit megelőzve intézményünkben már 2020. szeptember 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak, a diákok és a látogatók testhőmérsékletének mérése érkezéskor. A szeptemberi intézkedéseinknek megfelelően 2020. október 1-jétől is csak azon személyek léphetnek be iskolánkba, akinél normál testhőmérsékletet mutat a készülék.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma legújabb rendelkezései alapján 2020. október 1-jétől csak a tanulók és az iskola alkalmazottai, karbantartást, javítást végző személy, jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkező látogató, valamint miniszter úr külön írásos engedélyével a Weiner Leó Zeneiskola tanárai és növendékei tartózkodhatnak az iskola épületében.
  • Szülők csak e-mailben, vagy telefonon intézhetnek iskolai ügyeket.
  • A tanulót kísérő nagykorú személy csak maszkban léphet be az intézménybe a testhőmérséklet mérési pontig.

Köszönöm, hogy segítő együttműködésükkel Önök is hozzájárulnak a járványügyi kockázat csökkentéséhez!

Üdvözlettel:

Kis Mihály

igazgató

Comment is closed.