CourseGarden

Iskolánk digitális oktatási felületének elérhetősége:

https://grosicssuli.coursegarden.com/

CourseGarden tanítást támogató felület

Tisztelt Szülők!

Nagy öröm számomra, hogy a mai naptól, – 2020. március 23-tól – kezdve a CourseGarden tanítást támogató felületen megindult az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola digitális tanrendje. https://grosicssuli.coursegarden.com/

Köszönjük Sütő Jutkának (szülő), hogy a veszélyhelyzetben mellénk állt, és ingyenesen regisztrálta intézményünket a CourseGarden felületére. Köszönjük a Dexter Kft-nek, hogy társadalmi felajánlásként ingyen biztosítja számunkra a támogatást. Ebben az időszakban szükség van a társadalmi összefogásra, melynek a GrosicssuliCourseGarden is az egyik szép példája.

Önök is nagyban segítették az indulást azzal, hogy elfogadták a színterekbe szóló meghívást, s ezzel lehetővé tették gyermekeik számára is a tananyagokhoz való hozzáférést.

Hálásak vagyunk az eddig tapasztalt erőfeszítéseikért, hogy saját távmunkájuk, (vagy munkahelyen végzett munkájuk) mellett még arra is jutott idejük, hogy gyermekeik házi feladatait ellenőrizzék, lefényképezzék és feltöltsék.

Köszönöm kollégáimnak, hogy – magukat nem kímélve – a mindennapos digitális tanítás mellett sok-sok munkaórában tanulták, tanulják az új felület adta lehetőségeket.

Úgy érzem, hogy a „Grosics-család” tagjai (szülők, gyermekek, pedagógusok) a bajban is megmutatták legnagyobb erényüket:

hogy jó CSAPATJÁTÉKOSOK.

Köszönöm támogatásukat, együttműködésüket, valamint sok erőt kívánok az előttünk álló feladatokhoz!

Budapest, 2020. március 23.

Kis Mihály

igazgató

Digitális munkarend

Tisztelt Szülők!

2020. március 16-tól iskolánk is áttért a digitális munkarendre, melyet a 1102/2020 (III.14.) kormányhatározatban rendelt el Magyarország kormánya.

A 2019/20-as tanév folytatódik.

Célunk sem változott: szeretnénk, ha minden tanuló sikeresen, jó eredménnyel zárná a tanévet.

Pedagógusaink más módszerekkel ugyan, de tudásuk legjavát adva, az Önök aktív, segítő közreműködésével fognak oktatni. Mindehhez szükség van a folyamatos online kapcsolattartásra, melyhez már meg is kaptuk az osztályoktól az elérhetőségeket. Köszönöm, hogy gyors adatszolgáltatásukkal segítettek minket az adatok frissítésében!

Pedagógusaink ezen a héten felveszik a kapcsolatot Önökkel, vagy gyermekeikkel. Kollégáimra bíztam, hogy ezt kezdetben milyen módon teszik (KRÉTA, e-mail, Google Classroom stb.) Kérem, hogy gyermekeikkel együtt alakítsák ki otthon azt a napirendet, mely segíti az ismeretszerzésnek ezt az újszerű módját. Most még nagyobb szükség van az összefogásra, pedagógus és szülő együttműködésére a cél érdekében.

Mivel segíthetik gyermekeik tanulását a jelenlegi helyzetben?

  • naponta figyelik a KRÉTA üzeneteket, bejegyzéseket, hiszen vannak pedagógusok, akik ezt a felületet használják a tananyagtartalmak elküldésére, és a megszokott módon itt nézhetik meg az értékeléseket is
  • a KRÉTA felületet csak Önök látják, ha itt érkezik feladat, azt továbbítsák gyermekeiknek
  • megbeszélik gyermekeikkel a hetirendet, napirendet
  • segítenek a tanulás időbeli beosztásában és betartásában
  • ellenőrzik, hogy elkészültek-e a házi feladatok
  • segítik gyermekeiket abban, hogy megtanulják, hol nézzenek utána a meg nem értett információknak, illetve kitől kérhetnek ilyenkor segítséget

Bármilyen oktatással kapcsolatos problémával elsősorban a szaktanárt és az osztályfőnököt keressék. Más esetben írjanak e-mailt az info@grosicssuli.ujbuda.hu címre.

Előreláthatóan a következő héttől nagyszerű lehetőség nyílik meg előttünk! Egy olyan online felülete lesz iskolánknak, melynek segítségével kicsit kipróbálhatjuk a jövő általános iskoláját. Ennek részleteiről akkor tudok részletesen beszámolni, ha minden engedély és adat a birtokomban lesz.

Budapest, 2020. március 17.

Köszönöm segítő együttműködésüket:

Kis Mihály

igazgató

Digitális tanrenddel kapcsolatos első információk

Tisztelt Szülők!

Most amikor a világ, különösen Európa, Magyarország, Budapest és így a mi iskolánk ilyen nehéz helyzetbe került a koronavírus miatt, a legfontosabb a Gyerekeink, a Szülők és Munkatársaim egészségének megóvása. A súlyos járvány terjedésének megakadályozása érdekében több intézkedést hoztunk már az elmúlt napokban is, lásd: higiéniai előírások betartása, leendő elsősök felvételének elhalasztása, külföldről hazajött szülők, rokonok, barátok miatti “házi karantén” elrendelése, a hiányzások rugalmas kezelése stb.

Most, amikor a Kormány meghozta azt a döntését, hogy 2020. március 16-tól digitális tanrendet rendel el, nekünk is ennek szellemében kell megoldanunk a tananyaggal való haladást. Szerencsénkre az elmúlt öt évben az iskolánk egyik legnagyobb fejlesztése az infokommunikációs technológia beszerzése, illetve a tanáraink képzése volt e területen. Már most a hétvégén sok pedagógusunk dolgozott a távoktatás előkészítésén.

Hétfőtől összeülünk kollégáimmal, és azon fogunk dolgozni, hogy minél hamarabb bevezessük az online tanulást. Ehhez a következő információkra lesz szükségünk:

  • tanuló és mindkét szülő email címe,
  • mobilszáma.

Kérem, hogy ezeket a Kréta program felületére töltsék fel, illetve frissítsék!

Az SZMK vezetőket arra kérem, hogy segítsenek nekünk abban, hogy minél korábban mindenkivel kapcsolatba léphessünk, és a digitális tanrend elindulhasson a Grosicsban!

Kövessék figyelemmel iskolánk honlapját és a Kréta-naplót, ahol mindig megtalálják majd az aktuális információkat!

Budapest, 2020.03.14.

Üdvözlettel és köszönettel:

Kis Mihály

igazgató