• Nyári információk

  Ügyeleti napok:        július 5.

                                     július 19.

                                     augusztus 2.

                                     augusztus 16.

  Ügyintézés: 9.00 órától 12.00 óráig

  Osztályozó és javítóvizsga időpontja:

  Augusztus 29. – 9.00 órától

  Testnevelés sportszakági, magyar, matematika
  és angol képességfelmérő az új tanulók részére:

  Augusztus 28. – 10.00 órától

  Tankönyvekkel kapcsolatos információk:

  Az első tanítási napon a gyerekek kapják meg a tankönyveket.

  Az első osztályosok szülei a szülői értekezleten (szeptember 4-én, hétfőn 16.30-kor) vehetik át a tankönyveket.

  Ünneplő és sportruházat átvételének időpontja:

  Augusztus 29-től 8.00-14.00 óra között az iskolában lehet átvenni.

  Ebédbefizetés:

  Az étkezési csekkek az első tanítási nap kapják meg a gyerekek

  Tanévnyitó ünnepély: Augusztus 31. (csütörtök) 17.00 óra

 • Tanszerlista A 2017/2018-as tanévre

  A 2.a osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 2.b osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 3.a osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 3.b osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 4.a osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 4.b osztály tanszerlistája: LETÖLTÉS

  Az 5. évfolyam tanszerlistája: LETÖLTÉS

  A 6-7-8. évfolyam tanszerlistája: LETÖLTÉS

 • Being in York

  Vasárnap hajnalban érkeztem haza az angliai tanulmányutamról. Ha egy szóval kellene jellemeznem, csak annyit mondanék, hogy FANTASZTIKUS volt.

  York városában tölthettem el egy hetet, ahol a “Making use of technology tools” című kurzuson vettem részt. Nem tudtam, mit is fogok konkrétan tanulni, de amit tanultam az felülmúlta minden várakozásomat. Először is a “diáktársaim”  ( egy német, egy bulgár, egy angol, öt olasz és hárman voltunk magyarok), a fantasztikus tanárom, Chia, valamint  York városa.

  Egy nagyon kedves családnál laktam egyedül, más diák nem volt ott.  Sajnos keveset találkozhattam velük, mert sokat dolgoztak, de amikor együtt vacsoráztunk, vagy “csakúgy” beszélgettünk, az nagyon jó volt. Kicsit messze laktam az iskolától, ezért minden nap busszal utaztam be Yorkba. Ez is hasznos volt, beszélgetésbe elegyedhettem a buszon utazókkal is. 🙂

  York egy nagyon kedves kisváros, gyönyörű épületekkel. Egyik délután az egyik tanárunk körülvezetett minket és beszélt York érdekességeiről.

  Miről is tanultunk? Mindenféle, az oktatásban alkalmazható mobiltelefon alkalmazásról, youtube videóról, kvízekről. Hogyan készítsünk blogot, videót, podcastot, honlapot. Hol és hogyan használjunk online oktatási anyagokat, amik hasznosak. Remélem lesz lehetőségem megmutatni ezeket a diákjaimnak és tudjuk majd alkalmazni őket, érdekesebbé téve ezzel a tanórákat.

  Az őszi bemutatón szeretettel várok mindenkit egy részletesebb beszámolóval.

  Végül mellékelek néhány fotót ízelítőül. 🙂

  Gyöngyösiné Vermes Zsuzsanna, 2017. 08.07.

   

   

 • Focus on Ireland

   

   

  Huh, nem is tudom, hol kezdjem!

  Hajnalban érkeztem haza Belfastból két hét után és kavarognak bennem az élmények. Hihetetlen gazdag programmal készültek a kurzusszervezők (International Study Programmes) – ezért is választottam annak idején a „Focus on Ireland” képzést.

  Óráinkon, a Union Theological College-ban, a módszertani képzésen túl, betekintést nyertünk az ír oktatási rendszerbe és az ír irodalom, film, történelem és politika tudományokba. Tizenegyen vettünk részt a kurzuson: belga, francia, olasz, német, észt, szlovák és cseh kollégákkal együtt.

  Belfaston kívül bejártuk Észak-Írország vidékeit: az északi partot és Derry-Londonderry környékét, sőt, ellátogattunk Írország fővárosába, Dublinba is.

  Az élmények feldolgozása még javában tart, nehéz bármit is kiragadnom közülük, de az írek bonyolult, többértelmű kulturális és történelmi hátteréből fakadó vallási-politikai kettéosztottság, amely kézzel foghatóan van jelen az 5 méter magas, Belfast utcáin végig húzódó „Peace Walls” falakban és falfestményeken, megdöbbentő ellentétben áll az emberek segítőkészségével, barátságosságával és az utcákon tapasztalható biztonsággal és nyugalommal.

  Írországi tartózkodásomat tovább fűszerezte, hogy családi elhelyezést kértem. Nem először döntöttem így, mert meg vagyok róla győződve, hogy úgy nyerhetek igazi betekintést egy kultúrába, ha módom van részt venni egy helyi család hétköznapi életében.

  A sok beszéd helyett álljon itt inkább néhány, az utazásom során elkapott pillanat.

  Szívesen látok minden érdeklődőt az őszi beszámolónkon (időpont később a honlapon), és örömmel válaszolok személyes kérdésekre is.

  Alapi Zita, 2017.08.06.

   

   

 • Two amazing weeks in Oxford

  Egy nagyon jól felépített és megszervezett kurzuson vehettem részt az angliai egyetemvárosban, a Lake School of English Oxford jóvoltából, július 3-14. között.
  A képzés, melynek címe Creative Teaching in Primary English Classroom volt, minden elvárásomat felülmúlta. A tanfolyam ideje alatt nemcsak saját idegennyelvi készségeim fejlesztésére és kibontakoztatására nyílott nagyszerű lehetőség – a kurzus és a családnál történő elszállásolás kapcsán is -, hanem új ötletekkel bővült módszertani repertoárom, mélyítettem az angol gyermekirodalmi ismereteimet… A brit kultúra és iskolarendszer sajátosságait első kézből tapasztalhattam meg, amit egy iskolalátogatás koronázott meg. A Lake School városnézést, és a híres egyetem egy-egy épületének bejárását is megszervezte a csoportnak, melyeken örömmel vettem részt. A gyönyörű város nevezetességeiről, és a jó hangulatú képzés egy-egy momentumáról álljon itt néhány fénykép.

  Széll-Mayer Nikolett

 • Publication of our project

  We kindly inform you that for ensuring transparency and visibility of EU funding, our project “Új iskolai modell” is now online on the Erasmus+ Project Results Platform. A description of the project has been published online at the following address: Project Card

   

 • Visszaszámlálás megkezdődött ☺

 • Már alig várjuk a továbbképzéseket!

 • Napközis tábor a Kamaraerdei Ifjúsági Táborban

  Jelentkezési lap letölthető itt: LETÖLTÉS

 • 1.b rajzóra angol/magyar