• Hasznos információk a 2021/2022-es tanévben indítandó első osztályokról

  Hasznos információk a 2021/2022-es tanévben indítandó első osztályokról

  A tavalyi évben nagyon sokan vettek részt Iskolakóstoló rendezvényünkön, valamint játékos ovis foglalkozásainkon. Reméljük, hogy a járványügyi helyzet idén is lehetővé teszi számunkra ezeket a személyes találkozókat.

  Az idei tanévben szeretnénk előzetesen felmérni az érdeklődők számát, hiszen lehet, hogy limitálva lesz a rendezvényeken résztvevők száma. Kérjük, hogy az itt letölthető regisztrációs adatlap kitöltésével és a grosicsregisztracio@gmail.com e-mail címre küldött válaszával jelezze, hogy részt kíván venni a leendő elsősöknek szervezett eseményeken.

  Iskolakóstoló rendezvényt szervezünk leendő elsősök és szüleik számára 2021. január 23-án, szombaton 9.00-12.00 óra között.

  Nyílt órák időpontjai: 2021. január 27-én, szerdán és január 28-án, csütörtökön. Mindkét napon, mindkét osztályban vannak órái a leendő elsős tanítóknak és a testnevelőknek 8.00-10.45-ig. Ezekre az órákra szeretettel várjuk gyermekeiket is.

  Játékos ismerkedő foglalkozásokat tartunk leendő elsőseinknek csütörtökönként az alábbi napokon 16.00 órától:

  2021. január 28.

  2021. február 4.

  2021. február 11.

  2021. február 25.

  2021. március 4.

  2021. március 11.

  Közös játék és ovis torna.

  Megjelenés sportruházatban.

  A foglalkozások ingyenesek.

  Sportszakági képességfelmérés:

  I. forduló: 2021. március 18-án, csütörtökön 16.00 órától

  II. forduló: 2021. március 25-én, csütörtökön 16.00 órától

  Kérjük, gyermeke jelenjen meg mindkét alkalommal, mert a felméréseknek más a tematikája.

   

  Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket!

  Budapest, 2020. október 8.

   

  Kis Mihály

  igazgató

   

 • Tájékoztatás 2020. október 1.

  Tisztelt Szülők!

  Eltelt egy hónap ebből a különleges tanévből, s ez ismét jó alkalom arra, hogy mérleget vonjunk az eltelt időszakról, s közösen átbeszéljük, hogy mi várható októbertől.

  Elsősorban arról szeretnék írni, hogy mennyire jó érzés bejönni reggelente ebbe az iskolába, ahol szülő, gyermek, kolléga és alkalmazott egyaránt pillanatok alatt alkalmazkodott a járványügyi veszélyhelyzet által generált intézkedésekhez. Úgy érzem, hogy a Grosicsba járó gyermekek és felnőttek egészsége érdekében meghozott szabályok eddig minket igazoltak, s köszönöm, hogy ezek betartásában és betartatásában Önök együttműködő partnereim. Örömmel tapasztaltam, hogy az idei elsőseink hamar a mieinkké váltak, rövidebb ideig tartó beszoktatásuk előnyükre vált, felnőttek a feladathoz. Hálás vagyok azért a bizalomért, amit az elsős szülők részéről tapasztaltam. Köszönöm valamennyi első évfolyamon tanító kollégámnak, hogy szeretetükkel, következetességükkel biztonságérzetet nyújtó környezetet teremtettek a kicsiknek.

  Jó hír, hogy sikerült olyan megoldásokat találni az edzésekre, hogy megfeleljünk az EMMI által kiadott rendeleteknek, s tanulóink is megkaphassák azt a rendszeres, célzott testmozgást, ami mozgásfejlődésükhöz elengedhetetlen.

  Milyen változások várnak ránk október 1-jétől:

  • A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseit megelőzve intézményünkben már 2020. szeptember 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak, a diákok és a látogatók testhőmérsékletének mérése érkezéskor. A szeptemberi intézkedéseinknek megfelelően 2020. október 1-jétől is csak azon személyek léphetnek be iskolánkba, akinél normál testhőmérsékletet mutat a készülék.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma legújabb rendelkezései alapján 2020. október 1-jétől csak a tanulók és az iskola alkalmazottai, karbantartást, javítást végző személy, jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkező látogató, valamint miniszter úr külön írásos engedélyével a Weiner Leó Zeneiskola tanárai és növendékei tartózkodhatnak az iskola épületében.
  • Szülők csak e-mailben, vagy telefonon intézhetnek iskolai ügyeket.
  • A tanulót kísérő nagykorú személy csak maszkban léphet be az intézménybe a testhőmérséklet mérési pontig.

  Köszönöm, hogy segítő együttműködésükkel Önök is hozzájárulnak a járványügyi kockázat csökkentéséhez!

  Üdvözlettel:

  Kis Mihály

  igazgató

 • Tájékoztatás az edzésekről

  Tisztelt Szülők!

  Ezúton szeretném tájékoztatni önöket arról, hogy 2020. szeptember 9-től az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában átmenetileg szünetelnek a tanórán kívüli programok, beleértve az edzéseket is. Döntésemet az Emberi Erőforrások minisztere által kiadott intézkedési terv módosítás rendelkezés alapján hoztam meg, melyet IDE kattintva olvasható. Amennyiben más ajánlás, rendelkezés lesz érvényben, azonnal értesítem Önöket is.

  Köszönöm szíves megértésüket!

  Kis Mihály

 • Igazgatói levél a Szülőknek

  Tisztelt Szülők!

  Szeretném megköszönni azt a segítő hozzáállást, amit az első hét folyamán tapasztaltam az Önök részéről.

  Egyik félnek sem könnyű eligazodni a sok új szabály között, melyet meghoztunk (meghozunk) a koronavírus veszélyhelyzet kockázatának csökkentése érdekében. Minden szabály annak érdekében született meg, hogy minél tovább fenn tudjuk tartani a hagyományos munkarendet, s Önök nyugodtan dolgozhassanak munkahelyükön, abban bízva, hogy gyermekük biztonságáért mi és mások is mindent megtesznek. Ennek bizonyítására álljon itt a legfrissebb hír: a mai napon Újbuda Önkormányzata úgy döntött, hogy 2020. szeptember 7-től szünetelteti az úszásoktatást.

  Újra felhívnám a figyelmüket néhány dologra, melyek a napi gyakorlat során kiemelt figyelmet igényelnek:

  • gyermekük a hétkezdő napon kitöltött szülői nyilatkozattal érkezzen iskolába, melyet Ön e-mail formájában is eljuttathat az osztályfőnöknek;
  • gyermekük 2 hétig nem látogathatja az intézményt, ha igazolt koronavírus fertőzöttel él egy háztartásban (a két hét kiváltható negatív eredményű teszttel, amit orvos igazol)
  • gyermekük 2 hétig nem látogathatja az intézményt, ha igazolt koronavírus fertőzött van edzőtársai között, vagy ilyen gyermekkel volt edzőtáborban(a két hét kiváltható negatív eredményű teszttel, amit orvos igazol)

  Természetesen azt is megértem, ha az Önök gyermekének osztályában ezek közül az esetek közül bármelyik előfordul, s Önök féltvén gyermekük egészségét, otthon szeretnék őt tartani. Amennyiben így döntenek, kérem, hogy ezt írásban jelezzék az iskola felé. Ezzel vállalják azt is, hogy gyermekük önállóan halad tovább a tananyagban. A szaktanárok a Kréta felületen az órai anyag, valamint a házi feladat megadásával segítenek ebben.

  Más a protokoll, ha iskolánk tanulójának, vagy pedagógusának lesz pozitív koronavírus teszteredménye. Ebben az esetben azonnal jelezzük az eseményt a Dél-Budai Tankerületi Központnak, akik értesítik a megfelelő hatóságot. A tankerület dönt a további intézkedésekről, az iskola nem jogosult bezárásról, tanulócsoport otthon maradásáról dönteni.

  Remélem, hogy az elkövetkező időszakban is a kölcsönös bizalom lesz a vezérelve az együttműködésünknek!

  Üdvözlettel:

  Kis Mihály

  igazgató

 • Járványügyi helyzettel kapcsolatos szülői nyilatkozat

  Tisztelt Szülők!

  Kérjük, hogy minden hétfőn (ha kedden, szerdán, stb. kezd a gyermek, akkor azon a napon) gondoskodjon arról, hogy kitölti a járványügyi helyzettel kapcsolatos szülői nyilatkozat, melyet IDE kattintva tölthet le.

  A beadás módja:

  •  iskolánk digitális felületén (CourseGarden)
 • Zeneiskolai felvételi

  A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium felvételit tart, melyről a bővebb tájékoztatást IDE kattintva olvashatja.

  A 2020/21- es tanévre a Weiner Leó Zeneiskola képességvizsgáló felvételi meghallgatást tart 2020 szeptember 3-án és 4- én 15 és 18 óra között a 2. em 5-ös teremben. (Ebben az épületben klarinét, szaxofon , cselló, fuvola, furulya, oboa, és szolfézs oktatás van.)

  Szolfézs órák tervezett időpontja:
  2. o. Kedd 14 órátóltól 15.30-ig
  3. o. Kedd 15.40-től 17.10-ig.

  Az iskolában előképzős, 1. és 4. osztályos szolfézscsoport nem indul.
  A régi növendékek másik iskolákban tudnak jelentkezni szolfézs órára.
  A zeneiskola honlapján tudnak a jövő héttől tájékozódni,hogy melyik kerületi iskolában indul elsős és negyedikes szolfézs csoport.

  Sikeres tanévet kívánunk Mindenkinek:

  Zeneiskolai tanári kar

 • Önkormányzati étkezési kedvezmény

  Kedves Szülők!

  A mellékelt nyomtatványon igényelhetik gyermekük részére az önkormányzati étkezési kedvezményt.

  A kedvezményt akkor áll módunkban megadni, ha a családban az egy főre jutó nettó bevétel nem haladja meg az

  53.500 Ft-ot – 75% kedvezmény

  85.600 Ft-ot – 50% kedvezmény

  A kitöltött nyomtatványt az összes felsorolt igazolással együtt a titkárságon kérjük leadni.

  Nyomtatvány letöltése innen.

 • CourseGarden tanítást támogató felület

  Tisztelt Szülők!

  Nagy öröm számomra, hogy a mai naptól, – 2020. március 23-tól – kezdve a CourseGarden tanítást támogató felületen megindult az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola digitális tanrendje. https://grosicssuli.coursegarden.com/

  Köszönjük Sütő Jutkának (szülő), hogy a veszélyhelyzetben mellénk állt, és ingyenesen regisztrálta intézményünket a CourseGarden felületére. Köszönjük a Dexter Kft-nek, hogy társadalmi felajánlásként ingyen biztosítja számunkra a támogatást. Ebben az időszakban szükség van a társadalmi összefogásra, melynek a GrosicssuliCourseGarden is az egyik szép példája.

  Önök is nagyban segítették az indulást azzal, hogy elfogadták a színterekbe szóló meghívást, s ezzel lehetővé tették gyermekeik számára is a tananyagokhoz való hozzáférést.

  Hálásak vagyunk az eddig tapasztalt erőfeszítéseikért, hogy saját távmunkájuk, (vagy munkahelyen végzett munkájuk) mellett még arra is jutott idejük, hogy gyermekeik házi feladatait ellenőrizzék, lefényképezzék és feltöltsék.

  Köszönöm kollégáimnak, hogy – magukat nem kímélve – a mindennapos digitális tanítás mellett sok-sok munkaórában tanulták, tanulják az új felület adta lehetőségeket.

  Úgy érzem, hogy a „Grosics-család” tagjai (szülők, gyermekek, pedagógusok) a bajban is megmutatták legnagyobb erényüket:

  hogy jó CSAPATJÁTÉKOSOK.

  Köszönöm támogatásukat, együttműködésüket, valamint sok erőt kívánok az előttünk álló feladatokhoz!

  Budapest, 2020. március 23.

  Kis Mihály

  igazgató

 • Digitális munkarend

  Tisztelt Szülők!

  2020. március 16-tól iskolánk is áttért a digitális munkarendre, melyet a 1102/2020 (III.14.) kormányhatározatban rendelt el Magyarország kormánya.

  A 2019/20-as tanév folytatódik.

  Célunk sem változott: szeretnénk, ha minden tanuló sikeresen, jó eredménnyel zárná a tanévet.

  Pedagógusaink más módszerekkel ugyan, de tudásuk legjavát adva, az Önök aktív, segítő közreműködésével fognak oktatni. Mindehhez szükség van a folyamatos online kapcsolattartásra, melyhez már meg is kaptuk az osztályoktól az elérhetőségeket. Köszönöm, hogy gyors adatszolgáltatásukkal segítettek minket az adatok frissítésében!

  Pedagógusaink ezen a héten felveszik a kapcsolatot Önökkel, vagy gyermekeikkel. Kollégáimra bíztam, hogy ezt kezdetben milyen módon teszik (KRÉTA, e-mail, Google Classroom stb.) Kérem, hogy gyermekeikkel együtt alakítsák ki otthon azt a napirendet, mely segíti az ismeretszerzésnek ezt az újszerű módját. Most még nagyobb szükség van az összefogásra, pedagógus és szülő együttműködésére a cél érdekében.

  Mivel segíthetik gyermekeik tanulását a jelenlegi helyzetben?

  • naponta figyelik a KRÉTA üzeneteket, bejegyzéseket, hiszen vannak pedagógusok, akik ezt a felületet használják a tananyagtartalmak elküldésére, és a megszokott módon itt nézhetik meg az értékeléseket is
  • a KRÉTA felületet csak Önök látják, ha itt érkezik feladat, azt továbbítsák gyermekeiknek
  • megbeszélik gyermekeikkel a hetirendet, napirendet
  • segítenek a tanulás időbeli beosztásában és betartásában
  • ellenőrzik, hogy elkészültek-e a házi feladatok
  • segítik gyermekeiket abban, hogy megtanulják, hol nézzenek utána a meg nem értett információknak, illetve kitől kérhetnek ilyenkor segítséget

  Bármilyen oktatással kapcsolatos problémával elsősorban a szaktanárt és az osztályfőnököt keressék. Más esetben írjanak e-mailt az info@grosicssuli.ujbuda.hu címre.

  Előreláthatóan a következő héttől nagyszerű lehetőség nyílik meg előttünk! Egy olyan online felülete lesz iskolánknak, melynek segítségével kicsit kipróbálhatjuk a jövő általános iskoláját. Ennek részleteiről akkor tudok részletesen beszámolni, ha minden engedély és adat a birtokomban lesz.

  Budapest, 2020. március 17.

  Köszönöm segítő együttműködésüket:

  Kis Mihály

  igazgató

 • Digitális tanrenddel kapcsolatos első információk

  Tisztelt Szülők!

  Most amikor a világ, különösen Európa, Magyarország, Budapest és így a mi iskolánk ilyen nehéz helyzetbe került a koronavírus miatt, a legfontosabb a Gyerekeink, a Szülők és Munkatársaim egészségének megóvása. A súlyos járvány terjedésének megakadályozása érdekében több intézkedést hoztunk már az elmúlt napokban is, lásd: higiéniai előírások betartása, leendő elsősök felvételének elhalasztása, külföldről hazajött szülők, rokonok, barátok miatti “házi karantén” elrendelése, a hiányzások rugalmas kezelése stb.

  Most, amikor a Kormány meghozta azt a döntését, hogy 2020. március 16-tól digitális tanrendet rendel el, nekünk is ennek szellemében kell megoldanunk a tananyaggal való haladást. Szerencsénkre az elmúlt öt évben az iskolánk egyik legnagyobb fejlesztése az infokommunikációs technológia beszerzése, illetve a tanáraink képzése volt e területen. Már most a hétvégén sok pedagógusunk dolgozott a távoktatás előkészítésén.

  Hétfőtől összeülünk kollégáimmal, és azon fogunk dolgozni, hogy minél hamarabb bevezessük az online tanulást. Ehhez a következő információkra lesz szükségünk:

  • tanuló és mindkét szülő email címe,
  • mobilszáma.

  Kérem, hogy ezeket a Kréta program felületére töltsék fel, illetve frissítsék!

  Az SZMK vezetőket arra kérem, hogy segítsenek nekünk abban, hogy minél korábban mindenkivel kapcsolatba léphessünk, és a digitális tanrend elindulhasson a Grosicsban!

  Kövessék figyelemmel iskolánk honlapját és a Kréta-naplót, ahol mindig megtalálják majd az aktuális információkat!

   

  Üdvözlettel és köszönettel:

  Kis Mihály

  igazgató