• Szülők Akadémiája

 • Sítábor 2019. január

  Jelentkezési lap letöltése innen.

 • Póló

  Megérkeztek a tornapólók.

  Vásárlás a titkárságon 7:30-15:00 óráig.

 • Egyéni fotózás

  Iskolánkban egyéni fotózás lesz 2018. október 25-én (csütörtökön).

  Az árakat ide kattintva töltheti le.

  Kérjük, hogy az osztályfőnököknek jelezzék, amennyiben szeretnék igénybe venni a Digiévkönyv Kft. szolgáltatását!

   

 • Logiscool élményalapú programozás

  Tisztelt Szülők!

  Ebben a tanévben,  szeptember 17-től, ismét kihelyezett  Logiscool élmény alapú programozást oktató  kezdő foglalkozásokat indítunk a különórákra jelentkező tanulóknak  megfelelő létszámú jelentkezések esetén. A foglalkozásokat tanórák után, a gyerekek órarendjéhez, edzéseihez igazítva hetente egy alkalommal 2*45 perc időtartamban, korosztályonként maximum 12 fős csoportokban tartjuk az iskola saját Logiscool termében. Kurzusaink  kedvezményes díja a Grosics iskola kihelyezett oktatásában részt vevőknek: 11.815 Ft/hó.

  Előzetes felmérésünk célja, hogy lássuk, mely korosztályból hányan jelentkeznek, ha helyben, az iskolában zajlanának a foglalkozások, ezáltal időt-energiát spórolva a tanulóknak és szüleiknek. Részletes tájékoztatót  a Logiscool programozás oktatásáról a levélhez csatolt ismertetőben találnak.

  Ez a felmérés nem minősül jelentkezésnek, pusztán a tájékozódást szolgálja az optimális csoportkialakításokhoz. A  megadott idősávok tájékoztató jellegűek, pontosításra kerülnek  a jelentkező gyerekek órarendjének függvényében.

  Amennyiben érdekli Önöket a lehetősség kérjük, töltsék ki az alábbi hivatkozás alatt található űrlapot (az űrlap kitöltése csak az igényfelmérést szolgálja), hogy a Grosicsos gyermekeik az iskolában járhassanak tanfolyamra!

  https://goo.gl/forms/77bbdeHzKidjJKh23

  A Logiscool tájékoztató ide kattintva tölthető le.

  Üdvözlettel a Logiscool csapata.

 • Önkormányzati gyermekétkeztetési kedvezmény

  A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 16/2014. (V.28.) ÖK számú rendelet értelmében az iskolákban nyújtott gyermekétkeztetés fizetendő térítés díja, ha a gyermek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem

  a) több, mint 57 000 Ft, 676 Ft/nap, ebből a reggeli 105 Ft, az ebéd 474 Ft, az uzsonna 97 Ft,

  b) nem haladja meg az 57 000 Ft-ot, az a) pont szerinti összeg ötven százaléka,

  c) nem haladja meg a 28 000 Ft-ot, az a) pont szerinti összeg huszonöt százaléka.

  Kérelem letöltése ide kattintva.

   

 • Cambridge- C.L.I.L. course

  Az idén augusztusban 1 hetes módszertani tanfolyamon vettem részt CAMBRIDGE-ben. A tanári pálya egyik alappillére a folyamatos tanulás kell hogy legyen. Számomra is kiemelkedően fontos, hogy időről időre lehetőségem legyen új ismereteket szerezni, illetve a már meglévő tudásomat más szemszögből értelmezni, újragondolni.  Dr. Diana Hicks segítségével frissíthettem fel szakmódszertani repertoáromat. A spanyol, olasz, német, belga és osztrák kollégákkal együtt ismerhettem meg a C.L.I.L. módszer lényegét, a tanórai alkalmazhatóságát. A közös munka, tevékenység során számos feladattípust a gyakorlatban is kipróbáltunk.

  A C.L.IL. módszer – mely a tartalomalapú nyelvoktatást jeleni – segíti a szaktárgyi tudás elsajátításában a tanulókat, egyben ötvözi azt az idegen nyelv tanulásával. Az egyik leglényegesebb feladatunk, hogy megtanuljunk hatékonyan együttműködni tanártársainkkal és ezt a szemléletmódot hiteles módon közvetítsük diákjainknak is.

  Az órák utáni szabadidőnkben ismerkedtünk az ódon egyetemi város magával ragadó, nyüzsgő életével. Az utolsó napon közös kiránduláson vettünk részt ELY-ben, ahol megcsodálhattuk a közel ezer éves katedrálisukat.

  A tanfolyam segítette felkészülésemet az új tanévre és a sokszínű tanári közösség erősítette a hitemet abban, hogy tanulóim felé is ezen értékeket kell közvetítenem.

  Muszula Mária

 • Meseszerű két hét Angliában

  2018 augusztusában hihetetlen élményben volt részem. Az Erasmus+ program keretében ismét Yorkshire-ban, ezúttal Scarborough-ban tölthettem két hetet. Tanulni érkeztem, de ez sokkal több volt annál.

  A kurzus két részből állt. A délelőttöt mindenki nyelvtanulással töltötte, amit az előzetes felmérés alapján osztottak be. Rengeteg új dolgot, kifejezést tanultam. Délután mindenki a saját maga által megpályázott oktatásban részesült. Én a CLIL-t választottam, de ismét lehetőségem volt a „technology” kurzusra is belátogatni. A csoporttársaim Németországból, Svédországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Csehországból, Izraelből, Ausztriából és Magyarországról jöttek. Tanáraim (Dan, Linda és Alexis) Anglolang legjobb tanárai voltak.

  Idén egy kedves hölgynél laktam és volt egy lengyel lakótársam, Kate, akivel nagyon sokat beszélgettünk. Ő angoltanár, ezért sokat tanultam tőle is. A házunk 15 perc sétára volt Anglolangtól, az iskolától.

  Scarborough egy tengerparti kisváros, így a tanítás után (kb. délután 4-től) nagyon sokszor kisétáltunk a tengerpartra, a fürdést kihagytuk, hiszen a nyár legmelegebb napjaiban is csak 13 fok körüli a tenger. A kisváros előnye, hogy gyalog tudtunk menni mindenhová.

  Az iskola sok kirándulást, programot szervezett nekünk. Az első délután buszos városnézéssel megismerhettük a csodálatos Scarborought-t. Szerdánkét és szombaton egész napos kirándulások voltak. Eljutottunk Hullba, Burton Agnes Hall-ba, Yorkba, Robin Hood’s Bay-be, Whitby-be. Színház és koncert programokra is volt lehetőségünk kedvezményes jegyeket vásárolni.

  Mellékelek néhány fotót, mely ízelítőt ad élményeimből.

  Gyöngyösiné Vermes Zsuzsanna, 2018. 08. 19.

   

 • Két hetem Exeterben

  2018. július 29. – augusztus 11. Felejthetetlen 2 hetet töltöttem Anglia dél-nyugati csücskében, Devon megyében, történelmi szövegekben Devonshire-ként emlegetik. Székhelye Exeter. Ez a csodás város volt az én székhelyem is ebben az időszakban, mert az Erasmus+ KA1 keretében részt vettem egy módszertani képzésen, melynek címe Practical Ideas for the Primary Classroom.

  Kevésbé izgultam, mint a tavalyi utazásomon, mivel már „öreg rókának” gondoltam magam. Az első döbbenet akkor ért, mikor rájöttem, hogy nem igazán az időjárásnak megfelelően pakoltam. Ha valaki Angliába utazik, esőkabátot, gumicsizmát és melegebb ruhákat tesz a bőröndjébe, igaz? Ne ezt tegyék, ha esetleg nyáron erre a vidékre utaznak, mert 14-ből 13 napon 28 fok volt. (Háromszor égtem le, mert az ember nem visz magával naptejet, ha Angliába utazik 😊). Na de vissza a képzésre!

  A csoportban heten voltunk: 2 spanyol, 2 bolgár és 3 magyar pedagógus. Az órák 9-15 óráig tartottak, hétfőtől péntekig. Nagyon sok ötlettel lettem gazdagabb, melyeket óráimon tudok hasznosítani. Játékok, mesék, versek, dalok, kézműveskedés, de volt nyelvi fejlesztés is, főleg idiomákat tanultunk, sőt GB quiz is, azaz ki tud többet Nagy- Brittaniáról.  Egyik délelőtt az angol iskolarendszerről volt szó, mely teljesen más, mint a magyar oktatási rendszer.

  Nagyon sokat kirándultunk, mert rengeteg látnivaló van a környéken. Kalandos biciklitúrán voltunk Topsham-ben, elbuszoztunk hétvégén Sidmouth-ba, ahol éppen egy folk fesztivált rendeztek meg. Elképesztő élmény volt!! Ellátogattunk Dorsetbe, ahol Anglia egyetlen természeti világörökségi helyszíne van az úgynevezett Jurassic Beach. Hétvégén átmentünk Somerset megyébe, itt ellátogattunk Dunsterbe, egy csodás kis faluba, és az itt található kastélyba, melyben képzeljék 10 éve még az egyik főúri angol család lakott. A 2. hét szerdáján Dartmoorba, Anglia egyik legszebb nemzeti parkjába mentünk, ahol csak bámultam a 12 km hosszú túránk során. Ember magasságú páfrányok váltakoztak hatalmas erdőkkel és sziklás területekkel, ahol csak sárga és lila virágok pompáztak, melyeken vadon élő lovak legeltek….

  Nagyon sok mindent láttam, felejthetetlen élményekben volt részem, gyerekbarát praktikákat tanultam, szóval azt hiszem a következő évben is jelentkezem az Erasmus+ pályázatra.

  Ozsváthné P. Katalin

 • Két hét Brightonban

  2018 nyarán lehetőséget kaptam az Erasmus+ program keretében, hogy két hétre Angliába utazzak egy szakmai kurzusra.

  Július 29-én hajnalban szálltam fel a Londonba tartó repülőre. A landolást követően egy órás vonatúttal jutottam a képzésem helyszínére Brightonba, ami egy igazán színes és elfogadó tengerparti város.

  Ottlétem két hetében egy idős házaspárnál laktam, egy tipikus angliai házban, miután családi elhelyezést kértem, hogy még inkább betekintést nyerhessek az ottani kultúrába és a mindennapi életbe. A szállásadóim végtelenül kedves és segítőkész emberek voltak és az ellátásom is irigylésre méltó volt.

  Az iskola (The English Language Center) egy gyönyörű, régi, szépen felújított épületben működött, öt percre a tengerparttól.

  Csoportunk tagjai Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Magyarországról ékeztek.

  Reggel kilenctől délután háromig tartottak az órák. Tanárunk Joe, aki szintén kisiskolásokkal foglalkozik a tanév során, fantasztikus dolgokat mutatott, tanított nekünk, amit saját maga is használ a mindennapi tanításai során. Számos új, hasznos ötlettel, módszerrel és tudással gazdagodtam. Joe emberileg és szakmailag is szuper volt. Bármilyen problémával szembesültem, szembesültünk, nagy türelemmel és azonnal segített, mindig jó és vidám hangulatban teltek az órák. Rendszeresen megosztottuk egymással a saját tapasztalatainkat is, így igazán nemzetközi lett a képzés.

  Szabadidőmben sokat voltam a tengerparton, sétáltam, ismerkedtem a várossal, kirándultam a környéken. Nagy szerencsém volt, mert igazi nyári idő volt végig a kint létem alatt.

  Az iskola szervezésének köszönhetően a hétköznapokon és a hétvégén is különböző programokon, kirándulásokon vehettem részt. Ellátogathattam Leeds kastélyához, Canterbury-be és Oxfordba is.

  Hatalmas élmény volt számomra ez a két hét.

  Proszenyákné Nagy Edina