Olvasóvá nevelés programunk

Tisztelt Szülők!

Idei tanévünk új kezdeményezése az Olvasóvá nevelési program, mely reményeink szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy diákjainknak bővüljön a szókincse, javuljon szövegértő képességük, valamint fejlődjön előadókészségük.

Valljuk, hogy a jó példa az, ami leginkább nevelő hatású, ezért létrehoztunk egy felnőtteknek – szülőknek, pedagógusoknak, érdeklődőknek – szóló olvasóklubot.

Nagy öröm számunkra, hogy Finy Petra (költő, író + számunkra nem mellékesen – Grosicsos szülő) elvállalta a program mentorálását.

Az idei tanévben két alkalommal tartottunk Könyvklubot:

  • az elsőt 2022. április 11-én, melynek témája Hemingway: Az öreg halász és a tenger c. regénye volt.
  • a másodikat 2022. május 30-án. Ennek érdekessége az volt, hogy kortárs mű, Haász János: Apám óriás lesz c. novellagyűjteménye adta a beszélgetés alapját, s a szerző megtisztelt minket a személyes jelenlétével.

Voltak lelkes szülők, akik mindkét alkalommal jelen voltak; volt, aki csak egyre tudott eljönni, mindegy is, hisz a közös élmény a lényeg.

Reméljük, hogy híre terjed ezeknek a jó hangulatú beszélgetéseknek, s a következő tanévben Ön is megtisztel minket részvételével. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, rögtön van is egy ajánlatunk az Ön számára. Nyári olvasmánynak ajánljuk Finy Petra: Kerti szonáta c. regényét, mely a nyolcvanas évek végén játszódik, mégis szinte a komplett huszadik század magyar történelmét átfogja, s következő könyvklubunk (2022. szeptember végén, vagy október elején) témájául szolgál majd.

(Könyv)élményekben gazdag nyári szünetet kívánunk az egész családnak!