Being in York

Vasárnap hajnalban érkeztem haza az angliai tanulmányutamról. Ha egy szóval kellene jellemeznem, csak annyit mondanék, hogy FANTASZTIKUS volt.

York városában tölthettem el egy hetet, ahol a “Making use of technology tools” című kurzuson vettem részt. Nem tudtam, mit is fogok konkrétan tanulni, de amit tanultam az felülmúlta minden várakozásomat. Először is a “diáktársaim”  ( egy német, egy bulgár, egy angol, öt olasz és hárman voltunk magyarok), a fantasztikus tanárom, Chia, valamint  York városa.

Egy nagyon kedves családnál laktam egyedül, más diák nem volt ott.  Sajnos keveset találkozhattam velük, mert sokat dolgoztak, de amikor együtt vacsoráztunk, vagy “csakúgy” beszélgettünk, az nagyon jó volt. Kicsit messze laktam az iskolától, ezért minden nap busszal utaztam be Yorkba. Ez is hasznos volt, beszélgetésbe elegyedhettem a buszon utazókkal is. 🙂

York egy nagyon kedves kisváros, gyönyörű épületekkel. Egyik délután az egyik tanárunk körülvezetett minket és beszélt York érdekességeiről.

Miről is tanultunk? Mindenféle, az oktatásban alkalmazható mobiltelefon alkalmazásról, youtube videóról, kvízekről. Hogyan készítsünk blogot, videót, podcastot, honlapot. Hol és hogyan használjunk online oktatási anyagokat, amik hasznosak. Remélem lesz lehetőségem megmutatni ezeket a diákjaimnak és tudjuk majd alkalmazni őket, érdekesebbé téve ezzel a tanórákat.

Az őszi bemutatón szeretettel várok mindenkit egy részletesebb beszámolóval.

Végül mellékelek néhány fotót ízelítőül. 🙂

Gyöngyösiné Vermes Zsuzsanna, 2017. 08.07.

 

 

Comment is closed.