The fabulous Canterbury

2017. július 23. és augusztus 5. között az Erasmus plusz program keretében Canterburybe utaztam. Canterbury Anglia délkeleti régiójában, Kelet-Kentben, a Stour folyó mentén fekszik. Gazdag történelmi múltja számos látnivalót kínál. Többek számára ismert a Canterbury katedrális, ami az Anglikán Közösség központja, az érsekség székhelye. Egyik legismertebb történelmi alakja Thomas Becket (1162 volt a Canterbury érsek), akit II. Henrik megöletett. Az Ő halálához kapcsolódnak a Canterbury mesék, amiket a sírjához igyekvő zarándokok meséltek egymásnak.

A városban nagyon sok diák van, mivel több felsőoktatási intézménynek is otthont ad, többek között a University of Kentnek, ahol én is részt vettem a „Methodology and English Language for Primary Teachers” című tanártovábbképzésen. Az egyetem(ek) és szálláshelyek egy 300 hektáros területen, az erdő közepén helyezkednek el, ahol teljesen természetes dolog, hogy a mókusok és a nyuszik zavartalanul „közlekednek” az emberek között. Az szálláshelyem 20 perc sétára volt az egyetemtől, így minden reggel frissen és üdén kezdtem a napomat. Reggel 9:00 órakor kezdődött az oktatás és 15:30-ig tartott, ezt követően pedig késő délután illetve az esti órákban fakultatív programok színes tárháza várt minket.

A csoportunkban három holland, két szlovák, egy kínai és egy portugál pedagógus volt. Nagyon sok érdekes dolgot tudtunk meg egymás munkájáról, a helyi iskolarendszer sajátosságairól, és az egyes nemzetek hagyományairól, kultúrájáról. Szakmai vezetőnk számos módszertani „eszközt” adott át nekünk nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is, amely valamennyi tantárgy tanulási-tanítási folyamatába beépíthető, alkalmazható.

Élményekben gazdag, felejthetetlen két hét töltöttem el ebben a csodálatos kisvárosban.

Kiska Réka

https://www.facebook.com/PilgrimsTeacherTraining/videos/10155530633582410/

           

 

  

Comment is closed.