Pilgrims, egy igazi család

 

 

Pilgrims, egy igazi család

 

Egy hete érkeztem haza a kéthetes angliai utamról, amit az Erasmus+ keretében Canterburyben töltöttem. A szállásom és az oktatás helyszíne is a ,,University of Kent” területén volt, ami egy hatalmas erdő közepén, a város fölött, egy dombon terül el. Minden reggel mókusok és nyuszik köszöntöttek, miközben az egyetemre mentem, és jókedvemet még tetézte, hogy a dombról lenézve a városban és a Canterbury katedrálisban gyönyörködhettem.

Az első nap Jim Wright, a Pilgrims igazgatója köszöntött minket. Felkeltette érdeklődésemet, mikor azt mondta, hogy a Pilgrims képzésein úgy fogjuk magunkat érezni, mint egy nagy családban. Búcsúzáskor, erre a mondatára visszagondolván, igazat adtam neki. Nem csak Európából, de Dél-Afrikából, Ausztráliából, Új-Zélandról is voltak kollégák. A Pilgrims Team pozitív attitűdje, a gondolkodásuk, kisugárzásuk, segítőkészségük, biztatásuk mind-mind olyan mankó volt, ami hozzásegített ahhoz, hogy hamar beilleszkedjek, komfortosan érezzem magam.

Az ,,English Improvement Course” csoportba jelentkeztem, ahol két szlovák, egy bolgár, egy portugál, egy német és rajtam kívül két magyar volt. A tanfolyam komolyságát az is mutatta, hogy bár a tanárom is magyar volt, soha nem beszéltünk magyarul, csak angolul. Reggel 9-től ½ 4-ig voltak az órák, amik hihetetlen gyorsan elrepültek. Úgy érzem, nagyon sokat tudtam fejlődni és számos hasznos új ötlettel gazdagodtam. A délutáni és esti programok is változatosak voltak.

Szabadidőmben rengeteget kirándultam, eljutottam Dover-be, Broadstairs-ba, Whistable-be, Chilham-be és természetesen Canterbury nevezetességeit is megnéztem. Felejthetetlen élményt nyújtott a katedrálisban meghallgatott even song, a Canterbury mesék interaktív feldolgozása, vagy a történelmi hajó túra .

Fájó szívvel indultam haza, és még mindig a kint töltött napok hatása alatt vagyok.

Mogyoródi Tímea

Comment is closed.