P.E. in Worcester

2017 folyamán pályázati lehetőség útján jutottam el szeptember 30-án egy hétre Worcester –be, Anglia egyik csodálatos kis városkájába, mely csodálatos katedrálisáról és fekete körtéjéről híres.

Ennek az útnak célja az angol testnevelés oktatás módszertanának megismerése és természetesen az angol nyelv gyakorlása anyanyelvi környezetben volt.

Csoportunk tagjai Észtországból, Lettországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Portugáliából, Franciaországból és Magyarországról érkeztek. Egymás megismerése céljából, házigazdáink az első napra közös kirándulást szerveztek a közeli, a helyiek által közkedvelt Malvern Hills-re, melynek legmagasabb pontja 425m. A túra előtt fényképen megnéztem, hogy milyen látványosság vár majd ránk, sajnos az időjárás „közbe szólt”. Felérve a csúcsra tejföl sűrűségű köd és orkán erejű szél fogadott, de a jó hangulat kárpótolt mindenért.

A következő napoktól általános és középiskolákat látogattunk Worcester-ben és Birmingham-ben. A testnevelés órákat közösen elemeztük, értékeltük. Ez kiváló alkalom volt a nyelvgyakorlásra. Láttunk röplabda, kosárlabda, szertorna, tollaslabda, atlétika és krikett órákat. Többféle labdajátékot ismerhettünk meg az angolszász sporttörténetből, melyeknek alapjait meg is tanították nekünk. Csoportunk vidámságát a közös sporttevékenységek is növelték.

Kis nemzetközi csapatom sokszínűsége, kultúrája, hagyománya, felfogása az életről, a szakmáról ösztönzőleg hatott rám. Szabadidőnket részben közösen, részben vendéglátóinkkal töltöttük. A család / öt gyerekes/, ahol laktam többünket is vendégül látott. Egy észt lánnyal és két francia férfival élveztük vendéglátóink szeretetét, kedvességét, segítőkészségét. A közös étkezések is rendkívül jó alkalmak voltak az angol nyelv használatára.

Úgy érzem, megerősödött angol nyelvtudásom, magabiztosabban alkalmazom szakóráimon.

Számomra ajándék volt ez az út, tengernyi tapasztalattal tértem haza. Eldöntöttem, hogy más pályázati lehetőséggel is szívesen élek a jövőben.

Ambrus Andrea

Comment is closed.