Dublinban jártam

Amikor elhelyezkedtem első iskolámban testnevelő tanárként, nem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz valaha angolul testnevelés órát tartani. Azonban ebben az iskolában lehetőségem nyílik erre, ezért pályáztam meg kollégáim segítségével az Erasmus+ egyik angol nyelvi kurzusát.

2018 július elején vágtam neki egyedül, otthonomtól eddigi legnagyobb távolságra lévő célállomásra, Dublinba. Az óceán már a repülőről is lenyűgöző látvánnyal fogadott. A második meglepetést pedig az esti fél 11-es naplemente okozta.

A szállásom egy egyetemi kollégium pici, egyszemélyes szobácskája volt, ahol –testnevelő tanárként nagy örömmel – konstatáltam, hogy remek edzőtermet és számos egyéb sportos kikapcsolódási lehetőséget is biztosítanak az ott lakóknak.

Az első héten a délelőtti intenzív angol nyelvi órák után, a testnevelő tanároknak külön szervezett délutáni program keretében betekinthettünk az írországi sportéletbe. Egy három órás foglalkozás alkalmával megismertették velünk az írek három egyedi sportjainak alapjait.

Kis csapatunk nagyobb része magyar testnevelőkből állt, de voltak még Lengyelországból, Franciaországból és Olaszországból is kollégák. Ennek a sokszínűségnek és a remek angoltanárainknak köszönhetően egyre nagyobb önbizalommal alkalmaztuk az újonnan tanult angol kifejezéseket is.

A két hét közötti hétvégén lehetőségem nyílt látogatást tenni a Moher-szikláknál. Sokkoló élmény volt, szavakkal leírhatatlanul gyönyörű a látvány és képekkel nem átadható.

A második hét úgy repült el, mint egy pillanat. Csak akkor tértem észhez, mikor szomorúan a bőröndömet pakolásztam és az emlékeket próbáltam a poggyászméretekhez igazodva betuszkolni az üres helyekre.

Számomra fantasztikus élmény volt az a két hét, és amellett, hogy az angol nyelvtudásomban magabiztosságot szereztem, csodás élményekkel és barátokkal lettem gazdagabb. Biztosan megpróbálok majd még hasonló, a testnevelés órákban is kamatoztatható külföldi továbbképzéseken részt venni.

Kinde Orsolya

 

 

Comment is closed.