2 hét Firenzében

2018 júliusában másodszorra volt alkalmam az Erasmus + győztes pályázatával külföldön gyakorolni az angol nyelvet.

Idén a Toszkán fővárosba, Firenzébe látogattam el, ahol a XXl. századi oktatási módszerekkel ismerkedtem meg. A kurzus 2 részből állt. Az első héten 6- an voltunk egy csoportban: 1 bolgár, 1 spanyol, 1 portugál, 2 magyar kolléga és én. Az oktató, Ilaria Barbieri fiatalos temperamentuma magával ragadó volt.

A második héten is ő vezette a csoportot, csak a résztvevők változtak. Így lengyel, észt és német kollégákkal is módomban állt megismerkedni. Az IKT eszközök világába kalauzolt el tanárunk.

Az órák reggel 9- től 14 óráig tartottak. Így minden délután elvarázsolódtam  Firenze szűk utcáiban, gyönyörködhettem a szobrokban, festményekben, meglátogathattam a híres műemlékeket. A kedvemet még az sem szegte, hogy 40 fok körüli hőmérséklet volt.

A program része volt 2 vezetett városnézés. Az egyik a gasztronómia útján vezetett, a másik túra visszarepített a múltba a Mediciekhez.

Hétvégén egész napos toszkán körútra vittek minket, ahol egyik ámulatból a másikba estem. Többek között Siena, Chianti, San Gimignano és Monteriggioni helyszíneit jártuk be.

Úgy érzem, hogy a kéthetes firenzei tartózkodásom alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam.

Mogyoródi Tímea

Comment is closed.