Két hét Brightonban

2018 nyarán lehetőséget kaptam az Erasmus+ program keretében, hogy két hétre Angliába utazzak egy szakmai kurzusra.

Július 29-én hajnalban szálltam fel a Londonba tartó repülőre. A landolást követően egy órás vonatúttal jutottam a képzésem helyszínére Brightonba, ami egy igazán színes és elfogadó tengerparti város.

Ottlétem két hetében egy idős házaspárnál laktam, egy tipikus angliai házban, miután családi elhelyezést kértem, hogy még inkább betekintést nyerhessek az ottani kultúrába és a mindennapi életbe. A szállásadóim végtelenül kedves és segítőkész emberek voltak és az ellátásom is irigylésre méltó volt.

Az iskola (The English Language Center) egy gyönyörű, régi, szépen felújított épületben működött, öt percre a tengerparttól.

Csoportunk tagjai Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Magyarországról ékeztek.

Reggel kilenctől délután háromig tartottak az órák. Tanárunk Joe, aki szintén kisiskolásokkal foglalkozik a tanév során, fantasztikus dolgokat mutatott, tanított nekünk, amit saját maga is használ a mindennapi tanításai során. Számos új, hasznos ötlettel, módszerrel és tudással gazdagodtam. Joe emberileg és szakmailag is szuper volt. Bármilyen problémával szembesültem, szembesültünk, nagy türelemmel és azonnal segített, mindig jó és vidám hangulatban teltek az órák. Rendszeresen megosztottuk egymással a saját tapasztalatainkat is, így igazán nemzetközi lett a képzés.

Szabadidőmben sokat voltam a tengerparton, sétáltam, ismerkedtem a várossal, kirándultam a környéken. Nagy szerencsém volt, mert igazi nyári idő volt végig a kint létem alatt.

Az iskola szervezésének köszönhetően a hétköznapokon és a hétvégén is különböző programokon, kirándulásokon vehettem részt. Ellátogathattam Leeds kastélyához, Canterbury-be és Oxfordba is.

Hatalmas élmény volt számomra ez a két hét.

Proszenyákné Nagy Edina

Comment is closed.