Meseszerű két hét Angliában

2018 augusztusában hihetetlen élményben volt részem. Az Erasmus+ program keretében ismét Yorkshire-ban, ezúttal Scarborough-ban tölthettem két hetet. Tanulni érkeztem, de ez sokkal több volt annál.

A kurzus két részből állt. A délelőttöt mindenki nyelvtanulással töltötte, amit az előzetes felmérés alapján osztottak be. Rengeteg új dolgot, kifejezést tanultam. Délután mindenki a saját maga által megpályázott oktatásban részesült. Én a CLIL-t választottam, de ismét lehetőségem volt a „technology” kurzusra is belátogatni. A csoporttársaim Németországból, Svédországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Csehországból, Izraelből, Ausztriából és Magyarországról jöttek. Tanáraim (Dan, Linda és Alexis) Anglolang legjobb tanárai voltak.

Idén egy kedves hölgynél laktam és volt egy lengyel lakótársam, Kate, akivel nagyon sokat beszélgettünk. Ő angoltanár, ezért sokat tanultam tőle is. A házunk 15 perc sétára volt Anglolangtól, az iskolától.

Scarborough egy tengerparti kisváros, így a tanítás után (kb. délután 4-től) nagyon sokszor kisétáltunk a tengerpartra, a fürdést kihagytuk, hiszen a nyár legmelegebb napjaiban is csak 13 fok körüli a tenger. A kisváros előnye, hogy gyalog tudtunk menni mindenhová.

Az iskola sok kirándulást, programot szervezett nekünk. Az első délután buszos városnézéssel megismerhettük a csodálatos Scarborought-t. Szerdánkét és szombaton egész napos kirándulások voltak. Eljutottunk Hullba, Burton Agnes Hall-ba, Yorkba, Robin Hood’s Bay-be, Whitby-be. Színház és koncert programokra is volt lehetőségünk kedvezményes jegyeket vásárolni.

Mellékelek néhány fotót, mely ízelítőt ad élményeimből.

Gyöngyösiné Vermes Zsuzsanna, 2018. 08. 19.

 

Comment is closed.