Oxfordi diák voltam

Az Erasmus + program keretében idén nyáron Oxfordban töltöttem egy hetet. Nagyon izgalmas volt minden perce számomra. A tanfolyam alsós tanítóknak, illetve alsóban angolt tanító tanároknak szerveződött. Tanárunk egy ízig-vérig lelkes, magával ragadó személyiségű pedagógus volt. Hatalmas energiával, türelemmel és játékos kedvvel okította csapatunkat. Rengeteg új módszert, játékot, ötletet tanulhattunk tőle. Négy spanyol és egy-egy horvát, német, illetve magyar csoporttársam volt. A foglalkozások reggel 9-től délután 4 óráig tartottak, így maradt idő egy kis kikapcsolódásra is.

Szabadidőmben bejártam az egész várost. Végiglátogattam a múzeumokat, bejutottam a híres college-ok egyikébe, megtekinthettem a helyi botanikus kertet.

Egy oxfordi családnál volt a szállásom, ahol rajtam kívül még egy német és egy francia diáktársam is lakott. Az esti beszélgetések, napi élménybeszámolók nagyon hasznosak voltak. Jó volt angol anyanyelvű emberekkel társalogni. Ízelítőt kaphattam az angol konyha remekeiből, de a tipikus angol időjárásból is.

Az itt tanultakat szeretném alkalmazni elsős tanítóként a Grosics-modell keretében. Nagyon hasznosnak vélem ezeket a képzéseket, ezért a jövő évi pályázathoz is csatlakoztam.

Táboriné Watz Andrea

Comment is closed.