Cambridge- C.L.I.L. course

Az idén augusztusban 1 hetes módszertani tanfolyamon vettem részt CAMBRIDGE-ben. A tanári pálya egyik alappillére a folyamatos tanulás kell hogy legyen. Számomra is kiemelkedően fontos, hogy időről időre lehetőségem legyen új ismereteket szerezni, illetve a már meglévő tudásomat más szemszögből értelmezni, újragondolni.  Dr. Diana Hicks segítségével frissíthettem fel szakmódszertani repertoáromat. A spanyol, olasz, német, belga és osztrák kollégákkal együtt ismerhettem meg a C.L.I.L. módszer lényegét, a tanórai alkalmazhatóságát. A közös munka, tevékenység során számos feladattípust a gyakorlatban is kipróbáltunk.

A C.L.IL. módszer – mely a tartalomalapú nyelvoktatást jeleni – segíti a szaktárgyi tudás elsajátításában a tanulókat, egyben ötvözi azt az idegen nyelv tanulásával. Az egyik leglényegesebb feladatunk, hogy megtanuljunk hatékonyan együttműködni tanártársainkkal és ezt a szemléletmódot hiteles módon közvetítsük diákjainknak is.

Az órák utáni szabadidőnkben ismerkedtünk az ódon egyetemi város magával ragadó, nyüzsgő életével. Az utolsó napon közös kiránduláson vettünk részt ELY-ben, ahol megcsodálhattuk a közel ezer éves katedrálisukat.

A tanfolyam segítette felkészülésemet az új tanévre és a sokszínű tanári közösség erősítette a hitemet abban, hogy tanulóim felé is ezen értékeket kell közvetítenem.

Muszula Mária

Comment is closed.