Barcelona

2019. július 7-20-ig volt lehetőségem Barcelonában részt venni egy angol nyelvű továbbképzésen, aminek a címe: Classroom practice and stress management. Az utazás, kisebb légtéri forgalmi dugó ellenére, zökkenőmentes volt, és az iskola által szervezett szállást is könnyen megtaláltam. Azért arra készüljön fel mindenki lelkileg, hogy Barcelonában még a hotelszobák nagy része is lift/lépcsőházi kilátással rendelkezik. Ez először nagyon megdöbbentett, hiszen a szállásadó ablakos gardróbszobája nagyobb és világosabb volt, mint az én hálószobám, de egy jó füldugóval és sok városnézéssel kezelhető a probléma.

Az első héten kiscsoportos foglalkozáson nagyon sok hasznos applikációt és eszközt tanultunk és próbáltunk ki, mellyel színesíteni lehet egy tantermi foglalkozást. A második héten pedig a nagyobb csoporttal (11 fő) átismételtük az egyetemen tanultakat a konfliktus és stressz témakörökben. Itt némi csalódottság uralkodott a csapaton, hiszen mindannyian a gyakorlati és megoldási, kezelési trükkök oldalára lettünk volna kíváncsiak, nem a már korábban megtanultak átbeszélésére. Ami nagyon jó volt, hogy a csoport sokszínűsége, és a közösen töltött estéknek köszönhetően a képviselt ország oktatási rendszerének helyzetébe nyerhettünk ismét egy kicsit mélyebb bepillantást.
A kezdeti nehézségek ellenére, nagyon jó élményekkel tértem haza, és mindenkinek javaslom, hogy használja ki az Erasmus+ pályázat adta lehetőséget, mert rengeteget lehet tanulni egy-egy ilyen utazás alkalmával. Barcelona pedig ne riasszon meg senkit, résen kell lenni, okosan kell közlekedni, de gyönyörű város, amit kár lenne kihagyni.

Kinde Orsolya

 

          

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Comment is closed.