Barcelonában jártam

Az idei Erasmus+ program keretében eljutottam Barcelonába. Még életemben nem voltam Spanyolországban, így nagyon vártam augusztus 4-ét, amikor is repültem Barcelonába. 2 hetes kurzusra jelentkeztem. Címe: Creativity, Innovation, Motivation and New Teaching Methodologies.

Kissé viszontagságosan jutottam el a reptérről a szállásomra…ekkor szembesültem azzal, hogy a táskákra nagyon figyelni kell. Az egyik metrón történő átszállásom során egy zsebes kizipzározta két zsebét is a hátizsákomnak, de szerencsére semmit nem vett el. Egy rendőr hívta fel a figyelmemet az esetre.

Az Erasmus+ KA2 során megismeretem Carme-t, aki Barcelonában tanít, lakik. Az első napomat vele töltöttem, megmutatta Barcelona szépségeit, nevezeteségeit.

A szállásom idén nem volt annyira jó, mint az előző években. Egy aprócska szobám volt csak, a szállásadóm csak spanyolul beszélt én meg spanyolul nem tudok, így a google fordítót kellett segítségünkre hívni, ha meg akartunk valamit beszélni.

A tanítás az első héten 14 órától 18:30-ig tartott, így minden reggel felkerekedtem és az órák előtt megnéztem valami nevezetességet Barcelonában.

Az első heti kurzusra 5 bolgár, 5 magyar és egy észt tanár jelentkezett. Nagyon jó kis csapat alakult ki, tanárunk Federika volt. Sok új dolgot tanultam a már eddig tanultak mellett. Az első héten sokat használtuk a számítógépet, sok új alkalmazást tanultunk. Az iskola által szervezett Gracia negyed megnézésére szinte mindannyian mentünk, utána egy Tapas bárba is beültünk, hogy a hagyományos katalán tapas evést kipróbáljuk. A második héten kicsit kicserélődött a csapat. 3-an maradtunk magyarok és 3-an a bolgárok is, de jött hozzánk egy lengyel tanárnő és másik 3 bolgár egy másik iskolából. Ezen a héten másik tanár volt velünk, Marta. Sok újat tanultam a pozitív gondolkodásról, óraszervezésről. Ezen a héten kevesebbet használtuk a számítógépet, sok egyéb feladatot csináltunk. Ezen héten reggel 9-től 14 óráig voltunk az iskolában, így ezen a héten délután indultam felfedezni Barcelonát. Fantasztikus épületeket, helyeket láttam. Kedvencem a Sagrada Família volt. Ennél gyönyörűbbet még életemben nem láttam.   De jártam Montserratban, a Montjuicon, a Güell parkban, az olimpiai parkban, a Picasso múzeumban, megnéztem a Human bodies kiállítást. A Magic Fountain gyönyörű látvány volt. Egy több, mint fél órás show keretében a szökőkút színei és magassága a zene ütemére változott. Egy hop on hop off buszjegyet is kaptunk az iskolától, ezzel bejárhattuk 24 óra alatt egész Barcelonát.

A két hét hamar elröpült, rengeteg új tudással és élménnyel tértem haza.

Mellékelek néhány fotót, mely élményeim egy részét megmutatja.

Gyöngyösiné vermes Zsuzsanna

   

Comment is closed.