Dublin -Educating for the 21st Century – re-imagining our schools for our children’s future

Az idén júliusban 2 hetes Erasmus tanfolyamon vettem részt Írországban. Véleményem szerint a tanulásban való személyes példamutatás lényeges motiválóerőt jelenthet tanítványaim számára is. Ezenkívül természetesen elfogadom, sőt szorgalmazom az egész életen át tartó tanulás fontosságát. Elengedhetetlen, hogy az új dolgokat, közösségeket, értékeket megismerjük, elfogadjuk és támogassuk azokat.

A kurzus során igyekeztem módszertani, pedagógiai ismereteimet a leghatékonyabban bővíteni, elmélyíteni, valamint a 21. század kihívásaira válaszlehetőséget, megoldásokat találni.

A délutáni kultúrtörténeti séták, kirándulások alkalmával az ír kultúrával ismerkedtem. A Trinity College Old Library Hosszú Terme a maga ódon varázsával, páratlan kincseivel magával ragadja az embert és csendes elmélkedésre sarkallja.

Persze nem lenne őszinte   a beszámolóm, ha csak a történelmi emlékeket hangsúlyoznám, hiszen az ír whisky és Guinness sör is segítettek abban, hogy kötetlen, jó hangulatú beszélgetések alakuljanak ki helyiekkel és az európai tanár kollégákkal.

Rövid kis bepillantást nyerhettem Nyugat-Írország szélfútta hegyekkel, sziklákkal, alacsony kőfalakkal tarkított vidékére. A lélegzetelállító 200 méteres Moher sziklafal tetején túrázni nem mindennapi élmény.

Muszula Mária

     

     

Comment is closed.