Dublin

Izgalommal vegyes várakozással érkeztem meg idén júliusban Írország fővárosába, Dublinba, ahol az Erasmus+ pályázat keretében lehetőségem nyílt az angol nyelvtudásom bővítésére, továbbá egy kéthetes intenzív kurzus elvégzésére. A tanfolyam (Educating for the 21st Century – re-imagining our schools for our children’s future) számos új ismerettel bővítette tanítói tudás- és eszköztáramat, új alternatívákat mutatott a jelenkor problémáinak, kihívásainak gyermek közeli megközelítésére, feltárására, enyhítésére vagy akár megoldására is. Bepillantást nyertem más európai ( lengyel, bolgár, spanyol, ír, finn) országok oktatási rendszerébe, tapasztalatot, praktikákat cserélhettem, új nemzetközi és hazai kapcsolatokat építettem.

Hiszek az élethosszig tartó tanulásban és úgy gondolom, hogy példával kell tanulóink előtt járni. Érdekes és izgalmas érzés volt újra diákként részt venni az órákon, tanulóként megoldani feladatokat, reflektálni saját és társaim munkáira.

A tanulás mellett jutott idő Dublin és az ír kultúra felfedezésére is, amely szintén páratlan élmény volt. A Moher sziklák, Howth tengerpartja és a kelták öröksége mind-mind lenyűgöző élmény és emlék marad egy életre. A továbbképzés a szakmai ismereteimet bővítette a bakancslistámat rövidítette.

Mezőfi Szilvia

        

mde

 

Comment is closed.