Oxford - Lake Shool of English

Augusztus első két hetét sikerült idén Oxfordban töltenem, ahol Effective communikációt tanultam. A csoportunkban több országból gyűltünk össze, sok nemzetet képviseltünk (magyar, lengyel. olasz, spanyol, bolgár). Mindenki nagyon lelkesen járt nap mint nap a kurzusra, ahol sok mindet tanultunk. Fejlődött a szókincsünk, a nyelvhelyességünk, a bátorságunk, hogy merjünk megszólalni és elmondani a gondolatainkat. Nagyon jó volt, hogy mindenki hasonló szinten állt, rendszeresen biztattuk, támogattuk egymást.  Módszertanilag is hasznos volt, rengeteg újszerű ötlettel gazdagodtunk, amiből majd a tanításaink során profitálhatunk.

A tanárunk Shalene is mindent megtett szakmailag és emberileg egyaránt, hogy a lehető legtöbbet profitáljuk abból a két hétből. Foglalkoztunk nyelvtannal, szókincsbővítéssel, különböző játékokkal, találkoztunk új módszertani elemekkel, amik élményszerűbbé tehetik a tanítást, megismerkedtünk a nyelv különböző szintjeivel, stílusaival az uralkodói beszédtől a szlengig, emellett az angol tipikus ételekkel, kultúrával, társadalmi érdekességekkel is. Beszélgettünk politikáról, a Brexitről és arról, hogy az ott élő emberek ezt hogy élik meg, milyen félelmeik vannak. Szóval igazán élő volt az iskolában is a nyelvhasználatunk.

A tanulás mellet a város is hatalmas élmény volt. Oxford fantasztikus. Hihetetlen atmoszférával, gyönyörű épületekkel, tömött múzeumokkal, rengeteg látnivalóval.

Nagyon örülök, hogy idén is sikerült eljutnom egy igazán hasznos és élvezetes kurzusra az Eraznus+ pályázat segítségével.

Proszenyákné Nagy Edina

 

Comment is closed.