Dublin

2022. augusztus 8-13. között a Dublinban szervezett Yoga and Meditation for Educators: be a Great Teacher, be your Best Self kurzuson vettem részt az Erasmus + program keretein belül.A hét időbeosztása így alakult: hétköznapokon délelőtt 5 órát a kurzuson töltöttünk, délután Dublin nevezetességeit fedezhettük fel és szombaton egy egész napos kiránduláson vehettünk részt, melynek során a nyugati parti Moher szikláknál élvezhettük a lenyűgöző kilátást. A kirándulás fakultatív jellegű volt, de nagy érdeklődés mutatkozott. Örülök, hogy láthattam és átérezhettem a táj magával ragadó atmoszféráját. A hosszú buszutat az ír táj hihetetlen színei és bája tette üdítővé.Dublin hangulata, az emberek nyitottsága és kedvessége azonnal otthonos érzéssel töltött el. A városi közlekedés egyszerű és megbízható, így a város különböző és nem mellesleg számos gyönyörű parkját, a nevezetes Temple Bar negyedet, a 13. századi Szent Patrik Székesegyházat és a Guinness Múzeumot könnyedén felkereshettük.
A kurzust két csodálatos oktató vezette Susan és Amy. A testi-lelki egészség megőrzésére a jóga és meditáció rendkívül alkalmas. Három nagy területtel foglalkoztunk az öt nap alatt. Megismerkedtünk a jóga alapgyakorlataival, pontos kivitelezésükkel, hibák javítási metódusaival. A légzés fontosságával, különböző típusaival. Valamint a meditáció könnyűnek nem nevezhető világába is beléptünk és gyakoroltuk azt a hozzá tartozó pózokban.
Az oktatók nagyon precízen felépített kurzus vezettek végig, szem előtt tartva a gyakorlati hasznot is. Rengeteg háttéranyagot és a kurzus teljes tartalmát összefoglaló dokumentumot megkaptuk, hogy hazatérve tovább gyakorolhassunk, fejleszthessük magunkat, sőt a munkánk során is képesek legyünk felhasználni a megszerzett tudást ezzel elősegítve nemcsak a magunk, de diákjaink és kollégáink testi-lelki jóllétét. Fárasztó, élményekkel teli, tartalmas hetet töltöttem Dublinban. Visszavágyom.
Zámori Zsófia

Comment is closed.