First Erasmus+ in Barcelona

Régi álmom valósult meg azzal, hogy eljuthattam Spanyolország egyik legszebb városába. Barcelona egy mindig nyüzsgő, élettel teli vidám város, ahol rengeteg látnivaló van. 2022. július 4-17. között az Europass Teacher Acadamy által szervezett Creativity, Innovation, Motivation and new Teaching Methodologies továbbképzésen vettem részt. Nekem ez volt az első Erasmus+ továbbképzésem, amit már nagyon izgatottan vártam.

A képzőintézmény a város központjában található, körülbelül 1-2 perc sétára a mindig emberekkel teli La Rambla sétáló utcához, ahol nem telt el úgy nap, hogy egy keveset ne sétáltam volna. Első héten a trénerünk a mindig vidám és mosolygós, olasz származású Federica Di Bartolomeo volt. Egy nagyon közvetlen és lelkes személyiség volt, akivel csak úgy repült az idő. A hetet két bolgár, egy olasz, egy portugál, egy német, egy litván, egy horvát, két lengyel és öt magyar pedagógus társaságában töltöttem. A második héten a spanyol származású Christian González tartotta az órákat. Christian egy nagyon gyerekközpontú személyiség, akin látszik, hogy mindene a szakmája. Gyakran használt olyan figyelemfelhívó módszereket az órákon, amiket a gyerekekkel is szokott. Már ezek olyan új dolgok voltak, amiket a későbbiekben bármelyik kolléga alkalmazni tud. A második hét két román, egy német, egy osztrák, egy lengyel, öt görög és négy magyar pedagógus társaságában telt el.

Megismerkedtem különféle kreativitást fejlesztő módszerekkel, online felületekkel és alkalmazásokkal, amelyekkel interaktívabbá és érdekesebbé tudom tenni a tanóráimat. Ezzel biztosítva a gyerekek érdeklődésének fenntartását, motivációjuknak megteremtését. Ezek mind olyan felületek, amelyeket iskolában is tudok alkalmazni, illetve távoktatás során is egyaránt. Új tanítási módszereket tanultam meg, amikkel még gyerekközpontúbban tudok tanítani. A két hét alatt igyekeztem kihasználni a szabadidőmet és minél több helyi látványosságot megnézi: Mercado de La Boqueria, Barcelona kikötője és a Columbus szobor, La Plaza De Cataluna, Sagrada Família, Park Güell, Grácia negyed, Montjuic, Museu Nacional D’Art De Catalunya, Las Golondrinas, Laberinto de Horta, Hospital de Sant Pau, Aquarium és a Parque de la Ciutadella. Nagyon örülök, hogy Erasmus+ keretén belül eljuthattam erre a képzésre, hiszen az ott megtanultakat felhasználva képes leszek kreatív és motiváló módszerek segítségével tanórákat tartani.
Horváth Eliza

 

Comment is closed.