Isernhagen

A tanév végén 2022. július 27 és július 1 között a sikeres Erasmus+ pályázatunk keretén belül alkalmam nyílt szakmai látogatást tenni a németországi – Isernhagen Gymnazium – iskolába. Isa Perret tanárnő, akivel korábbi cambridge-i Erasmus tanfolyamon ismerkedtem meg, állította össze az egyhetes iskolalátogatási programomat. A látogatás folyamán megismerkedtem az iskola életével és szakmai munkájával. Részt vehettem szakórákon – CLIL történelem, testnevelés, angol és irodalmi szövegelemzés óra, de a délutáni méhészkedés is egyedülálló élményt nyújtott. Egy nagyon fiatalos, élénk szakmai közösségbe csöppentem, ahol mindenki nyitott volt a közös munkára.

A diákokon látszott, hogy fegyelmezett munkához szoktak, bátran meg tudták fogalmazni véleményüket, érdeklődést mutattak Magyarország iránt, kihasználták az alkalmat, és számos kérdést tettek fel Magyarországgal, az oktatási rendszerünkkel, diákjainkkal kapcsolatban. 

Az egy hét során szerzett tapasztalatok alapján, hasznos, remélhetőleg a későbbiekben megvalósítható szakmai munkánkat előmozdító ötletekkel tértem haza, mint például a dokumentum vetítők alkalmazása a tanórákon vagy a gyakorlati életre való felkészítő foglakozások bővítésének fontossága.

Különösen nagy örömömre szolgált, amikor hazaérkezésem után pár nappal levelet kaptam Ms. Perrettől, melyben felvetette, hogy iskoláink közötti diákcsere programot indítsunk. Természetesen nagy lelkesedéssel számoltam be Kis Mihály, igazgató úrnak a felkínált lehetőségről, és ahogy arra számítottam, zöldutat adott a programnak. A Grosics tanári gárdája mindig szívesen kapcsolódik be nemzetközi programokba, melyek segítségével tanulóink látásmódja, szociális kompetenciái, idegen nyelvtudása bővül, fejlődik.            https://www.gymnasium-isernhagen.de/2022/07/02/erasmus-plus-besuch/

Muszula Mária

Comment is closed.