Isztria legszebb városa

Júliusban 1 hetes Erasmus tanfolyamon vettem részt Rovinjban. A képzés célja, hogy az írástanulás és a fogalmazás tevékenységének elsajátítása élményszerű és örömteli legyen az alsó tagozatos gyerekeknek.
A gyönyörű mediterrán hangulatú város számos velencei emléket őrzött meg. Közel 500 éven át a Velencei Köztársaság része volt. A félszigetre épült színes, magas házakat, macskaköves, szűk sikátorokat, mediterrán hangulatú kerteket körbe öleli Adria azúrkékje. A Szent Eufémia templom legendája, a XVII. században épült Óratorony, a Szent Kereszt kapu vagy a megszámlálhatatlan apró kicsi kémény története magával ragadó. A romantikus hangulatú halászkikötőből számtalan turistahajó indult a szigetvilág felfedezésére.


A város középiskolája adott otthont Oravecz Márta és Dr. Kivovicsné Horváth Ágnes nevével fémjelzett képzésünknek. Mindkét előadó számtalan gyakorlati, módszertani megoldásokat vonultatott fel szemléltetve és a kipróbálásra is lehetőséget adva, ezért több évre tudtam töltekezni játékos, fejlesztő és motiváló játékokból, feladatokból. A két előadó tematikáját nemcsak az érthető, jól átlátható prezentációs anyag támogatta, hanem a személyre szabott előkészített eszközök, megvalósítható ötletek felsorakoztatása. 24 fő vett részt Magyarország különböző városaiból. Gazdag és érdekes beszámolókat hallgathattunk meg egymástól a különböző városokban, településeken élő pedagógusok tapasztalatairól, tevékenységeiről, ötleteiről.

Rendkívül jó hangulatban zajlott minden csoportmunka, közös játék. A tanfolyam zárásaként szervezett hajókiránduláson lehetőség nyílt külföldi és magyar barátságok megerősítésére. Ma is tartom a kapcsolatot a résztvevőkkel.
Böröczfy Tünde

Comment is closed.