Málta, St.Juliens

2022. július 18-29. között az ETI Executive Training Institute által szervezett The Playground Classroom – Methodology for Primary School című továbbképzésen vettem részt Máltán, St. Juliens városában. Málta szigetország, törpeállam Dél-Európában. A világ kilencedik, és Európa ötödik legkisebb nemzetközileg elismert független országa, az EU legkisebb tagállama. Málta sűrűn lakott ország, ami erősen függ a turizmustól. Mediterrán éghajlatú, melegebb és naposabb, mint Európa többi része. Számtalan építészeti és történelmi emlék megtalálható, köztük három UNESCO világörökségi helyszínnel: Ħal Saflieni-i hipogeum, Valletta és Málta megalitikus templomai.

A képzőintézet épülete St. Juliens szívében található. Olyan nyüzsgő utcák veszik körül, ahol rengeteg étterem, bár megtalálható, a fiatal turisták és diákok kedvenc helyszínei. A tanfolyam minden hétköznap 9:00-tól 14:30-ig tartott, két kisebb és egy nagyobb ebédszünettel.

Az első héten a tanfolyam trénere Lorensa Flinders volt, aki a jókedélyű, mindig mosolygós és segítőkész bájával egyből levett mindenkit a lábáról. Gyorsan és vidáman teltek a napok, rendkívül hasznos és színes ötletekkel gazdagodtunk. A képzés első öt napján két lengyel, egy szlovák, két cseh, két spanyol, két görög és két bolgár kollégámmal alkottunk egy csoportot. A második héten voltak, akik vagy egy másik kurzusra mentek, míg a többiek csak egy hetet töltöttek Máltán.

Bogár Edina

 

 

Comment is closed.