Prága

2022. júliusában az International Tranining Center által szervezett Innovative Approaches to Teaching továbbképzésen vettem részt Prágában. Prága egy nagyon változatos város. Építészete, városképe sok mindenben közös Budapesttel. A képzőintézet székhelye Prága szívében található, közel a nyüzsgő és híres Vencel térhez. A tanfolyam órái a délelőtti és a délutáni időszakokat felváltva érintették. A tanfolyam vezetője, trénere az indiai származású Smriti és a cseh Delisa volt. Mindketten érdekes és fontos információkat adtak, amelyet a munkám során tudok alkalmazni.
Tartalmas és hasznos egy hetet töltöttem Prágába. A csoportban egyedüli magyar voltam, 2 horvát, 5 román és 7 ír társaságában. Az ír kollégák nagyon segítőkészek voltak a nyelvi nehézségeinek leküzdésében. Számos olyan módszert tanultam meg egy hét alatt, amelyek segítségével a tanítás-tanulás folyamatát hatékonyabbá tudom tenni. A képzés első napján délután prágai városnézésen vettünk részt egy helyi idegenvezetővel Ludmillával. A város főbb nevezetességeit néztük meg, illetve felhívta a figyelmünket, hogy mik azok a helyszínek amelyeket érdemes még felkeresnünk.
Nagyon örülök az Erasmus+ program keretében eljuthattam erre képzésre. Az itt tanultakat a mindennapokban is tudom alkalmazni, így izgalmasabbá tudom tenni a tanulás-tanítás folyamatát.
Tényi Blanka

 

Comment is closed.