SMART TEACHERS PLAY MORE - IZLAND

A 7 napos tanfolyam során különböző meditációs, relaxációs foglakozáson vettem részt. A megtanult technikák segítségével az iskola napi rutin feladatai közé könnyedén beilleszthető feladatsorok segíthetnek majd fenntartani mentális és fizikai jólétüket. A foglalkozások rendkívül gyakorlatias feladatokból álltak, és első kézből tapasztalhattam meg a lenyűgöző természet erejét.  A kurzus során lehetőségem volt átgondolni a jövőbeni lehetőségeimet, hogy hogyan tudom majd az ötleteket a saját iskolai környezethez igazítani.

A kurzus részeként lehetőségem volt arra is, hogy bepillantást kapjak az izlandi iskolák mindennapjaiba. Szemtanúja voltam annak, hogy a mindössze 350 000 lakosú Izland milyen sok ismert sportolót és művészt ad a világ számára. Tantervükben rendkívül fontos szerepet kap a természet, a sport és a gyakorlati tárgyak, mint például a háztartástan, a fa megmunkálása, a kötés, a textíliák kreatív módon való felhasználása. Ezek a foglalkozások azonos prioritást élveznek, mint a tudományos tárgyak az oktatás minden szakaszában.
A festői környezet, a geológiai képződmények hihetetlen tárháza, az ámulatot ébresztő flóra és fauna életre szóló emlékekkel gazdagított.
Muszula Mária

Comment is closed.