Tistrup – Dánia

Az idei nyár bővelkedett felejthetetlen iskolai élményekben. Időrendben a legutolsó a dániai Jylland régió, Tistrup városkájában volt. A munkalátogatás során bepillantást nyertem a Trane Skole & Borneby iskola mindennapjaiba. A valamivel több mint 1400 lelket számláló település iskolája remekül felszerelt, tanárai motiváltak, tanulói tisztelettudóak.

A tanítás során a pedagógusok segítő, motiváló irányt mutató szerepkörben jelennek meg a tanórákon. A tanulók a legtöbb esetben társaikkal együttműködve lépésről lépésre haladva szerzik meg a tudást. Magabiztosan használják a digitális eszközöket, a tanulást segítő számítógépes programokat.  Az iskola tantervének megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati életre való felkészítésre.

 

 

 

 

 

 

Remekül felszerelt tankonyhával, zeneteremmel, tornacsarnokkal, kémia laboratóriummal és természettudományos szaktanteremmel rendelkeznek.

Köszönöm Jan Wittrup igazgató úrnak a felkínált iskolalátogatási lehetőséget és kollegáinak az egyhetes mentorálást.  A jövőben igyekszem majd a tapasztalataimat beépíteni a pedagógiai munkámba.
A közös munka során felvázoltuk egy új partneri kapcsolat kialakításának a tervét is.
Muszula Mária

 

 

Comment is closed.