Berlin

2023. július 10-15. között a Teachers Academy által szervezett Digital Tools for Collaboration, Communication, Creativity and Critical Thinking (4Cs) továbbképzésen vettem részt Berlinben.
Berlin egy pezsgő, modern, emellett mégsem zsúfolt főváros. Bár az oktatás hetében hőség volt, nagyon jó választás volt a város, tele mindenféle programmal.
A képzéseket az intézmény berlini központjában tartották. Több tömegközlekedési eszközzel is könnyen megközelíthető volt. A szállást és az utazást magamnak terveztem. A képzési helyszíntől 45 perc távolságra laktam egy csendes, kertvárosi vendégházban.
A foglalkozásokat egy temperamentumos olasz nő tartotta, aki maga is tanárként dolgozott korábban. A csoport létszáma nem volt nagy, 19-en voltunk. Egész héten párokban vagy csoportokban dolgoztunk. A társaságban 6 román, 2 cseh, 3 spanyol, 2 horvát, 3 görög, 1 ciprusi és még 1 magyar résztvevő volt, akikkel nagyon aktív időt töltöttünk együtt. 

A képzésen csak felsőbb évfolyamon tanító kollégák voltak, így kicsit kilógtam a sorból. A páros és csoportmunkák során rengeteg applikációval megismerkedtünk, amik egytől egyig felhasználhatók a tanórákon – mind alsóban, mind a felsőbb évfolyamokon.
Az első napi játékos ismerkedés után bemutattuk az iskolánkról és országunkról szóló prezentációinkat. A rövid elméleti bevezetés után hamar fejest ugrottunk a páros és csoportmunkákba.

A legtöbb napon 9-től délután 1 óráig tarott a képzés, utána a csoporttagokkal együtt szerveztünk elfoglaltságot.

Remek képzést kaptunk, sok újdonságot megismertünk. Várom már, hogy a digitális oktatás során a gyerekekkel is kipróbálhassam a megismert programokat.

Sarkadi Nóra

Comment is closed.