Erasmus+ Céfalú

Az Erasmus + lehetővé tette számomra hogy részt vehessek a Playtime and Downtime for Teachers and Students: the Psychology of Time to Feel Good and Do Good! képzésen, amit az Europass SRl rendezett meg.

Szicília csodás történelmi óvárosában volt a képző intézmény, a hegy tövében álló ódon és igényesen felújított ICDT. Céfalú nagyon apró kis város, két kikötővel is büszkélkedik, egyik végén a híres bástyával, amit Hannibál is látott az elefántjaival. Sokat sétáltunk az utcákon a képzésen részvevő társaimmal. Olaszországhoz hűen az ételek nagyon ízgazdagok és nagy adagok; megkóstoltuk az autentikus helyi specialitásokat, mint pl. az aranchina, ami rizsgombóc hússal vagy zöldséggel töltve majd bepanírozva és olajban kisütve.

A képzésen 17-en vettünk részt és több náció is képviseltette magát: írek , spanyolok, lengyelek és szlovákok. Elsajátítottam megannyi ismerkedős vagy épp kooperatív játékot, amivel tudom majd színesíteni a tanórákat. Megtanultam az autogén tréning helyes alkalmazását, amivel sokkal kiegyensúlyozottabban tudom kezelni a stresszes helyzeteket.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehettem ennek a képzésnek, ahol új  ismereteket szerezhettem  és  új kapcsolatokat építhettem az Erasmus + segítségével.

Miseta Vivien

Comment is closed.