Alicantei élményeim Mindfulness &Meditation: Well-Being at School and Life

2023. július 9 és 15 között a spanyolországi Alicanteban vettem részt a Mindfulness & Meditation: Well-Being at School and Life elnevezésű képzésen.

Nagy várakozással tekintettem az utazás elé, mert Spanyolországban eddig még nem jártam és kíváncsi voltam az országra, a városra és a hangulatra. Alicanteről azt sikerült megállapítanom, hogy egy élhető kisváros. A belváros nagyon kompakt, gyalog könnyen felfedezhető, bejárható. Számos hangulatos kis étterem, kávézó várja a turistákat. A város magja nagyon közel esik a tengerparthoz, ezért néhány perces sétával már az ember a parton találja magát. Nagyon tetszett, hogy a helyiek sportolásra, pihenésre használják a partot.

A városban számtalan nevezetesség található. Pl. a város fölé magasodó Santa Barbara erőd, amely megtekintése a kurzus részét is képezte. Mi önkéntes alapon az Albuferata városrész felett magasodó Serra Grossa hegyre is felmentünk. Felkerestük a Sant Ferran erődöt, amelynek érdekessége, hogy a körülölelő Tossal parkban a lépcsőkkel párhuzamosan csúszdák is találhatóak, mindenki a kedvének megfelelően tud választani.

Gyönyörű homokos, lassan mélyülő tengerpartja van Alicanténak. A képzésünk részeként 3 reggel is Chi-kung gyakorlatokat itt a parton végeztük. Ennek a varázsa az egész napi jó hangulatról is gondoskodott a csoportban. Lágyan hullámzó tenger, napfelkelte, enyhe part felé fújó szél csodálatosság tette ezeket az órákat.

 

 

 

A képzés során számtalan olyan gyakorlati praktiumot kaptunk, amelyet a mindennapi életünkben, az iskolai munkák során is tudunk alkalmazni. A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy egy kicsit meditáljon, lelassuljon az ember. A képzés során számtalan ilyen praktikát sajátítottunk el.

 

A képzés kellemes légköréről Maria, a tanárunk gondoskodott. Az Ő kiegyensúlyozottsága mintaként szolgál a későbbi tanári pályámon.

Tényi Blanka Tünde

Comment is closed.