Erasmus+ disszemináció a Grosicsban

Iskolánk 7 évvel ezelőtt azzal a céllal csatlakozott az Európai Unió által támogatott ERASMUS+ programhoz, hogy tanulói és tanárai számára lehetőséget biztosítson nemzetközi színtéren tanulni, és hogy a nemzetköziség az intézmény mindennapjainak részévé váljon. A pedagógusok külföldön szerzett tapasztalatai erősítik az intézmény tudásbázisát, szemléletváltást és szorosabb közösségérzést alakítva ki. 2021-ben elnyertük az Erasmus+ Akkreditált Intézmény megtisztelő címet is. Új tanítási- és munkamódszerek alkalmazásával növeljük az intézmény versenyképességét, tanulóink külföldi mobilitásaival pedig lehetőséget kapnak tapasztalatszerzésre, az angol nyelv gyakorlására idegen nyelvi környezetben.

Kollégáink közül sokan kezdték el az angol nyelv tanulását és tettek sikeres középfokú nyelvvizsgát, amelynek eredményeképpen a Grosics Modell (A jó tanuló, jó sportoló és angolul jól kommunikáló diákok nevelése) célkitűzéseinek megvalósulása nem csak angol nyelvórákon kap támogatást. Már a első évfolyamosok is ismerkednek az angol nyelvvel szakkör keretein belül, illetve tanítóik a szakórákba építik be a korosztályuknak megfelelő szintű szókincset. Ugyanezzel a CLIL módszerrel felső tagozat végéig találkoznak diákjaink.
Eredményességünk igazolódni látszik: a tavalyi 8. évfolyam 46%-a sikeres középfokú nyelvvizsgával ballagott el iskolánkból.

A 2022/23-as projektévben 11 diákunk utazhatott Malagára, környezetvédelmi és fenntarthatósági ismereteket szerezve, valamint 18 kollégánk vett részt iskolalátogatáson vagy továbbképzésen Európa különböző országaiban (Dánia, Írország, Spanyolország, Portugália, Németország, Hollandia, Olaszország, Horvátország stb.). Együttműködést alakítottunk ki Dániában a Tristup Skole iskolával, amelynek diákjai májusban meglátogattak bennünket, a következő projektévben pedig a mi tanulóink utaznak hozzájuk.

Az idei nyári kurzusokon 4 témakörben tanultunk:

  • Módszertani újítások, CLIL;
  • Környezetvédelem/fenntarthatóság;
  • IKT eszközök bevonása a tanításba;
  • Testi-lelki jóllét fenntartása.

 

 

2023. szeptember 28-án tartott disszeminációs rendezvényünkön a mobilitások során tanultakat mutattuk be közösségünknek és vendégeinknek, átadva a tapasztalatokat és jó gyakorlatokat színes élménybeszámolóval egybekötve, hogy a továbbiakban azok is részt vegyenek a programban, akik eddig még nem vállalták az utazást.

Comment is closed.